”Folk glömmer lätt att truppen är för tunn”

Helsingborgs Roar Hansen om krisläget i truppen: Hur hade andra tränare reagerat?

”Jag är missnöjd” Roar Hansen är inte tillfreds med läget i Helsingborg. Den redan tunna truppen riskerar nu att förlora nyckelspelaren Loret Sadiku.
FOTBOLL

May Mahlangu är skadad, truppen för tunn och mittbackar spelar på innermittfältet.

Samtidigt försöker n­yckelspelaren Loret ­Sadiku tvinga sig bort från klubben.

– Det stör mig inte ett skit, säger Helsingborgs tränare Roar Hansen.

Med drygt halva serien avverkad leder Helsingborg allsvenskan. Nye tränaren Roar Hansen har hyllats för sin offensiva fotbolls­­­filo­sofi.

Men trots en till synes ­behaglig tillvaro tampas Hansen med en rad bekymmer.

May Mahlangu – allsve­n­skans kanske bäste spelare – har skadat hälsenan och missar resten av säsongen.

– Det är en riktigt tuff smäll, säger Roar Hansen.

Flera vikarier i truppen

Det frestar rejält på en ­redan tunn trupp. Tidigare har mittbacken Loret ­Sadiku vikarierat på innermittfältet, men i de senaste matcherna har tidigare ­petade/skadade mittbacken Wallid Atta fått kliva upp ett steg. I morgondagens match mot IFK Göteborg spelar Wallid Atta och Ardian Gashi på innermittfältet, och Peter Larsson/Loret Sadiku bildar mittbackspar.

Du behåller Atta på innermittfältet för att få kontinuitet. Men passar inte Sadiku bättre på den ­positionen?

– Helt ärligt vet jag inte. Under hösten får jag väl ­reflektera över vad som är bäst. Atta är väldigt bolltrygg och så är han en frän spelare. Vi får mer storlek i huvudspelet. Han är naturligtvis inte May Mahlangu, men har andra bra egen­skaper, säger han och fortsätter:

– Dessutom tar vi 2.66 poäng med Sadiku på mittbacken, och bara 0.4 med honom på mittfältet. Så ­valet är väl egentligen rätt givet?

”Massa rykten bara”

Inom kort kan Hansen tvingas rotera om i laget ­ytterligare en gång. Loret Sadiku har öppet aviserat sin vilja att bli utlandsproffs. Ett utspel som ­skapat irritation i klubben.

Hur ser du på Sadikus framtid?

– Det är en massa rykten bara. Bara i dag har jag läst en massa om italienska klubbar. Men faktum är att bara en – en! – klubb har hört av sig till Helsingborg. Det är den där turkiska. Så jag vet inte varför det skrivs så mycket.

Stör du dig på hela ­situationen?

– Det stör mig inte ett skit. Det är en icke-fråga för oss i Helsingborg. Ingen klubb får ju egentligen ­prata med Loret Sadiku.

Du har tidigare varit missnöjd med Helsingborgs tunna trupp...

– Det är jag fortfarande. Vi har Rachid Bouaouzan, Jere Uronen och Mahlangu långtidsskadade. Folk glömmer lätt att truppen är för tunn, då det går så bra för oss. Jag klagar inte på kvalitén, men jag undrar hur andra tränare reagerat på att förlora en sådan trio?

”Dags för vinst”

Du vill ha in en spelare?

– Ja, det hade känts bra med åtminstone en kille, säger Hansen som inte vill spekulera i vilka positioner som behöver förstärkas.

Ni kan hänga av Blåvitt i morgon. Hur ska det gå till?

– De är tuffa och väl­organiserade. Vi har ju inte fått in en trea mot dem på två försök den här säsongen, så nu är det väl dags för det.

HAN ÄR HANSENS DRÖMSPELARE

Darijan Bojanic.

Darijan Bojanic, 18 år, Öster

– Jag känner honom sedan min tid i Öster. Det är den störste talangen jag någonsin tränat. Darijan är ingen ordinär spelare, då han har en spelintelligens och teknik som är verkligt bra. Han har en verktygs­låda som gör honom internationell. Vanligtvis tipsar jag spelare om att stanna kvar i sina klubbar, men han hade klarat sig utomlands.

Vill du ha honom till Helsingborg?

– Bra spelare är alltid intressanta, så är det. Men han går inte till oss under det här transferfönstret. Vi har inga konkreta förhandlingar med Helsingborg.