Mittfältaren följer med Henke till HIF

Anton Wede lämnar FFF för HIF

Foto: BILDBYRÅN
Falkenbergs Anton Wede (t.v) lämnar nu klubben och går till Helsingborg.
FOTBOLL

Bröderna Wede skiljs åt. Medan Carl Wede stannar i Falkenberg så är det nu klart att hans bror Anton Wede går till Helsinborg där han återförenas med tränaren Henrik Larsson.

– Jag ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med honom igen, säger Henrik Larsson.

Henrik Larsson har gjort sitt första nyförvärv som tränare i Helsingborgs IF. Mittfältaren Anton Wede, 24, följer i Henkes fotspår och lämnar Falkenbergs FF för HIF.

– Jag vet vad jag får för spelartyp i Anton. Jag ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med honom igen. Jag hade förmånen att ha honom i Falkenberg och att få jobba med honom även nu - det ser jag fram emot. Det finns stor potential i den killen, säger HIF:s manager Henrik Larsson i ett pressmeddelande.

Spelat tre säsonger i FFF

Det blev totalt tre säsonger i Falkenberg för mittfältaren. Under de två första åren var han utlånad från Elfsborg dit han kom som 16-åring. Wede var sedan med och förde upp Falkenberg från Superettan till Allsvenskan 2013.

– Vi får en fotbollsspelare som kan driva boll i hög fart. Han är beredd på att arbeta hårt för laget. Bra med vänsterfot, bra med högerfot och bra spelförståelse. En mycket bra spelare, berättar Henrik Larsson.

Bröderna eftertraktade

Anton Wede har varit hett eftertraktad av flera svenska klubbar precis som sin bror Carl Wede. Carl väljer däremot att stanna i Falkenberg då han har skrivit på ett nytt kontrakt med FFF.

– Jag hade både Henrik och Tobias (Tuvesson) förra året och det var ett mycket bra samarbete tycker jag. Det är klart att det påverkade eftersom jag vet att jag utvecklades bra under dem förra året. Sen känns det som en bra klubb också. Det är en bra kombination, säger Anton Wede.