Allsvensk mittback ska träna med PL-klubb

Marcus Nilsson besöker West Ham nästa vecka

Foto: Bildbyrån
Marcus Nilsson
FOTBOLL

En ny svensk kan vara på väg till Premier League.
Marcus Nilsson som nu är kontraktslös men tidigare spelat i Kalmar FF ska provträna med Premier League-klubben West Ham.

– Det är ett stort steg från att ha spelat allsvensk fotboll, säger han till Alltidfullsatt.se.

Marcus Nilsson slog igenom i Helsingborgs IF 2007 och spelade totalt fem säsonger i klubben innan det 2011 bar iväg till holländska FC Utrecht. Där blev det endast 16 matcher på tre år och han lånades förra året ut till Kalmar FF. Men nu är han kontraktslös och han har kopplats ihop med HIF igen. Men nu skriver AlltidFullsatt.se att mittbacken ska träna med West Ham nästa vecka.

– Det är ett stort steg från att ha spelat allsvensk fotboll att få chansen att visa upp sig i ett Premier League-lag. Det blir en härlig utmaning och hur det än går, så är det en fantastisk möjlighet. Blir det inget så är detta ändå något bra, för då får kanske andra engelska klubbar upp ögonen, säger han till Alltid Fullsatt.

Sitter på läktaren i morgon

West Ham har hittills gjort en överraskande bra säsong och ligger för tillfället sjua i Premier League. I morgon när West Ham möter Hull hemma på Upton park sitter Nilsson på läktaren och syna matchen.

Vad vet du om West Ham?

– Jag har sett de på tv och vet att det är ett tufft spelande lag. De har gått bra i år, tagit många poäng och har en tuff tränare i Sam Allardyce.

För många spelare är Premier League den stora drömmen, likaså för Nilsson.

– Ja, om man tittar på min spelstil så kan det passa där. Mina egenskaper lyser nog mest igenom i ett sådant spel. Jag hoppas det kan passa mig.

Kan återvända till HIF

Men han har fortfarande en dörr öppen till att återvända till Helsingborg.

– Nej, som jag har sagt tidigare så är de aldrig ute ur bilden. Någon gång vill jag spela där igen, men när det blir får vi se. Det får bli när både HIF och jag vill det samtidigt. Den dörren är alltid öppen.

ARTIKELN HANDLAR OM