Målskytt senast - borta en månad

”Det visade att det var en bristning i muskeln”

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Anton Wede.
FOTBOLL

Anton Wede gjorde Helsingborgs första allsvenska mål för säsongen i segern borta mot Halmstad. Men i halvtid fick han ledas av planen och nu kom ett tungt beskedet för Henrik Larsson.

En bristning i låret stoppar yttern från spel i en månad.

Anton Wede gav Helsingborg borta mot Halmstad när han nickade in bollen från nära håll. Målet var Helsingborgs första mål i allsvenskan den här säsongen.

Men strax innan halvtidsvilan fick Wede, som kom till klubben från Falkenberg inför årets säsong, ledas av planen.

– Jag har varit på ultraljud och det visade att det var en bristning i muskeln, tyvärr. Det är lite svårt att säga hur länge jag blir borta, men antagligen en månad eller så. Det beror på hur det går med läkningen och rehabiliteringen, säger Anton Wede till hd.se.

”Kände mig på gång”

Wede startade matchen piggt och har spelat fått speltid i alla matcher hittills, träningsmatcher och två i allsvenskan, för sin nya klubb.

– Jag kände mig på gång efter målet, samtidigt kommer en skada aldrig lägligt utan det är bara att acceptera läget och försöka att komma tillbaka så snabbt som möjligt, säger Wede.

Även Wedes tidigare klubb Falkenberg möttes av tråkiga nyheter i dag. Godsway Donyoh tvingades kliva av i mötet med Örebro och även han har råkat ut för en bristning i låret och blir borta en månad.

– Det är tråkigt, både för Godsway och för oss. Han har varit ett bra djupledshot med sin snabbhet och det får vi försöka lösa på annan sätt, säger Falkenberg-tränaren Hasse Eklund till fotbollskanalen.se