Matchhjälten: ”Var lika snyggt som min fru”

1 av 2
FOTBOLL

HELSINGBORG. Ett solonummer, en vältajmad löpning och en assist.

Nyförvärvet Lalawele Atakora, 25, gör succé i Helsingborg.

– Det första var lika snyggt som min fru, säger tvåmålsskytten.

Atakora hyllades av sin tränare Henrik Larsson efter Helsingborgs 3-1-seger mot IFK Norrköping.

– Han har speeden och tekniken och kan ta sig förbi sin gubbe, vilket han visar på 1-0-målet. En väldigt klok spelare. Han gör två fantastiska mål i dag, säger Larsson.

Den Togofödde mittfältaren slog först till sex minuter före paus på Olympia. I hög fart tog han sig in i straffområdet, fintade och prickade in 1-0.

– Jag tar mitt ansvar. Det målet gör mig väldigt glad, säger Lalawele Atakora, som direkt efter halvtidsvilan tog sig runt på kanten och prickade Robin Simovic panna, vilket betydde 2-0.

Och några minuter senare svarade Darijan Bojanic för en utmärkt genomskärare som Helsingborgs högerytter tajmade perfekt. Avslutet var kliniskt.

– Vi har tränat på just det de senaste dagarna, hur jag ska ta mig bakom backlinjen, och nu blev det precis så. En bra löpning, en väldigt bra passning och en bra avslutning, säger den förre detta AIK-spelaren.

Vad är det för skillnader mellan AIK och Helsingborg?

– Det vill jag inte svara på. Men Helsingborg är en ny utmaning och mina lagkamrater hjälper mig mycket. Nu ska vi fortsätta så här och trycka på ännu hårdare. Vi tror på oss själva och har ett lag som kan vara med i toppen, säger Atakora.

Helsingborg har fått en bra start på säsongen. Oavgjort mot Kalmar FF och Falkenberg har följts upp med segrar mot Halmstad och IFK Norrköping.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd med poängskörden så här långt. Det är inget man räknar med, men man har förhoppningar. Jag har ett gäng hungriga spelare som vill mycket med sin fotboll. Det retar mig lite att vi inte kunde hålla nollan här hemma i dag, men man ska inte gapa efter för mycket, säger Henrik Larsson.

FAKTA

Matchfakta

Helsingborg–IFK Norrköping 3–1 (1–0)

1–0 Lalawele Atakora (39), 2–0 Robin Simovic (46), 3–0 Lalawele Atakora (52), 3–1 Emir Kujovic (89).

Varningar, Helsingborg: Jordan Larsson. IFK Norrköping: Filip Dagerstål, Linus Wahlqvist, Daniel Sjölund, Arnor Traustason.

Domare: Bojan Pandzic, Hisings Backa.

Publik: 6 848,