HIF:s kris: "Vi behöver sälja spelare"

FOTBOLL

Styrelsens budget var för optimistisk, publiksiffrorna har svajat.

Nu måste Helsingborg göra stora spelarförsäljningar för att rädda ekonomin.

– Jag är fortsatt optimistisk till att vi ska hitta en lösning, men det är inte så enkelt som jag först trodde, säger klubbdirektören David Brodetsky till Helsingborgs Dagblad.

Helsingborg hoppades vara med i toppen av den allsvenska tabellen och budgeterade med ett starkt ekonomiskt år och ett eget kapital på 9,8 miljoner.

Men den siffran är snart nere på noll, rapporterar lokala medier.

Laget har parkerat i mitten av tabellen och publiksnittet ligger dessutom på över 2000 färre än de 10 000 som klubben budgeterat för, vilket innebär ett tapp på omkring fyra miljoner kronor i intäkter.

"Mer nödvändigt nu"

Om klubben inte lyckas sälja spelare för minst 7,75 miljoner kronor netto riskerar det egna kapitalet att försvinna helt vilket innebär att elitlicensen är i fara.

– Grovt räknat så ligger vi över fyra miljoner kronor efter budget på publikintäkterna. Vi behövde redan från början sälja spelare och det är ännu mer nödvändigt nu, säger klubbdirektören David Brodetsky till Helsingborgs Dagblad.

Under tisdagen tog klubben in Rade Prica, men det är en värvning som samtidigt kommer resultera i en försäljning av annan spelare.

– Vi vill undvika att försvaga laget som ger sämre resultat, vilket i sin tur påverkar publikintäkterna. Men vi måste sälja spelare under transferfönstret, säger klubbdirektören till hd.se.