"Idioter som trycker på tangenterna"

Henkes ilska – efter näthatet mot Jordan Larsson: "Tragiskt"

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

"Jag får gåshud bara genom att titta på tv:n", skrev Jordan Larsson på Twitter om Celtics drömstart mot Malmö FF.

Det hela slutade med ett näthat som nu får tränare och pappa Henrik Larsson att ilskna till.

– Jordan har i alla fall stake nog att stå för sina åsikter. Det är bara en massa fegisar som inte vågar stå för vad man tycker, säger han till Sportbladet.

Samtidigt som Malmö FF fick en mardrömsstart på gårdagens Champions League-möte mot Celtic, satt Helsingborgs Jordan Larsson, 19, och gladdes över den skotska klubbens raketstart på matchen med 2-0 redan efter tio minuter.

"Jag får gåshud bara genom att titta på tv:n. Fantastiskt att se Celtic dominera både på och av planen", skrev han på Twitter.

Tweeten slutade i ett näthat där Jordan fick utstå grova trakasserier från flera personer.

"Det är bara idioter"

Helsingborgs tränare, och Jordans pappa, Henrik Larsson var ovetande om näthatet fram till i dag, men fördömer hatarna.

– Det är trist. Det är alldeles för enkelt att vara anonym och bara häva ur sig en massa saker. Jordan har i alla fall stake nog att stå för sina åsikter. Det är bara en massa fegisar som inte vågar stå för vad man tycker, säger Henrik Larsson.

– Jag har hört att man även blandat in min lillebror som är död och det är ju bara för jävligt. Det är tragiskt, jag vet inte vad jag ska säga, fortsätter han.

"Henke" Larsson hade en succéfylld tid i Celtic under Jordan Larssons sju första år i livet vilket förklarar 19-årige Jordans sympati med det skottska laget under gårdagen.

– Förmodligen är det bara idioter som sitter och trycker på tangenterna. Det är inte de klokaste personerna i alla fall, säger "Henke".

Kan man få bukt med det här problemet?

– Nej, jag vet inte. Jag använder varken Facebook eller Twitter. Det är bara tragiskt att personer inte har mod nog att stå för det man skriver.

"Beklagligt"

Som en följd av näthatet publicerade Helsingborg i dag, genom klubbdirektören David Brodetsky, ett öppet brev på sin officiella Facebook-sida där man tar avstånd från trakasserierna.

"Med anledning av händelser på sociala medier mot spelare i HIF:

Helsingborgs IF tar starkt avstånd från all form av hat, hot och trakasserier. Det är beklagligt att individer i vårt samhälle inte kan acceptera olikheter, människors värde och allas rätt till en åsikt. Att det då även sker anonymt är ett oroväckande samhällsfenomen som behövs tas på stort allvar.

När grova övertramp görs och dessutom mot en ung spelare behöver vi som förening på ett tydligt sätt visa att det är oacceptabelt. HIF jobbar dagligen med värdegrundsarbete i samhället. Vid sådana här mycket allvarliga händelser ser vi att behovet är ännu större och att fler aktörer behöver samverka", står det i brevet.

"Så jävla lågt"

Även TV4-profilen Olof Lundh reagerade på påhoppen.

– Varför hoppar en del på Jordan Larsson? Och på det sättet. För att han håller på klubb som han växte upp med via farsan. Så. Jävla. Lågt, skriver han på Twitter.