Prica inledde målfesten när HIF avancerade

Foto: TT
FOTBOLL

I sin första match från start sedan återkomsten blev Rade Prica tvåmålskytt när Helsingborg blev klart för gruppspelet i Svenska Cupen.

– Det är alltid skönt att få göra mål när man är ny, eller ny-gammal, i en klubb, säger 35-åringen.

Rade Prica gjorde sin första match på tretton år i Helsingborgströjan i måndags mot Halmstad. Då blev det ett lyckat inhopp där 35-åringen bland annat låg bakom en frispark som Jere Uronen satte dit.

Mot division 3-laget Lunden ÖBK fick Prica chansen från start – och levererade. Helsingborgs första mål i matchen, och Pricas första mål på tretton år, kom efter sju minuter efter ett vackert anfall.

– Det är viktigt som anfallare att få göra det, jag ser det som mitt jobb att göra mål och att göra mina lagkamrater bättre, säger Rade Prica.

Gjorde 2–0 på volley

2–0 stod samme hemvändare för när han bara minuten senare satte fram en bredsida och drog till på volley.

– Alla förväntar sig att man ska göra mål och att vi ska vinna en sådan här match enkelt. Men fotboll är fotboll och i stort sett alla kan spela så man måste gå ut och göra jobbet. Så det är extra skönt att få sätta dit dem, säger Prica.

Larsson och Bojanic satte två var

Jordan Larsson och Darijan Bojanic blev också tvåmålskyttar, och HIF vann till slut med 8–1 efter att Lunden skjutit in en reducering i matchens sista minut.

Rade Prica spelade 60 minuter, och känner att han är på väg tillbaka efter uppehållet.

– Det kommer säkert att kännas lite i morgon, men jag är ganska lättränad och känner mig starkare och starkare för varje dag.