God jul - här kommer allsvenska julklappen från Santa Claus

Målvakten Tomer Chencinski tillbaka i allsvenskan

FOTBOLL

Julen nalkas men den första julklappen har redan öppnats av Helsingborgs IF.

Från FC Santa Claus kommer målvakten Tomer Chencinski på ett två-årskontrakt.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att börja spela för HIF, säger han till klubbens hemsida.

Nu är det klappat och klart. Den Israel-födde kanadensaren Tomer Chencinski, 31, återvänder till allsvenskan för spel med Helsingborgs IF. Den tidigare Örebro SK har under hösten provspelat med Skåne-laget och skrev på tisdagen på ett avtal som sträcker sig över två år, med option på ett tredje.

– Jag fick goda intryck när han var här och provtränade. Han är i en bra ålder, träningsvillig och med en bra attityd. Jag ser verkligen fram emot att han ansluter till truppen i januari, säger Helsingborgs manager Henrik Larsson till klubbens hemsida.

Julklappen som ersätter Hansson

Tomer Chencinski anländer från den finska tomteklubben FC Santa Claus, dit han var utlånad från RoPS. Han har sedan tidigare spelat en match med det kanadensiska landslaget och även vaktat målet för Maccabi Tel Aviv. Nu ersätter han Pär Hansson som tidigare i höst meddelade att han lämnar klubben.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att börja spela för HIF. Jag har bara fina minnen från min tid i Sverige och vill skaffa mig många nya. Jag kan helt enkelt inte vänta på att få börja! De dagar jag hittills spenderat i Helsingborg gav mig ett väldigt imponerande intryck av klubben. Jag ser fram emot att hjälpa laget på bästa möjliga sätt, säger Tomer Chencinski till klubbens hemsida.