Helsingborg värvar dansk landslagsrutin

"Att få arbeta med Henrik Larsson blir bra"

Foto: Amanda Nicklasson
Martin Christensen.
FOTBOLL

Helsingborg förstärker med dansk landslagsrutin från Åtvidaberg.

Mittfältaren Martin Christensen har skrivit på för två år.

– Jag är jätteglad att vara här!, säger spelaren i ett pressmeddelande.

I går blev Viktor Ljung klar för den allsvenska klubben Helsingborg. På tisdagseftermiddagen bekräftar klubben ytterligare ett nyförvärv i den danske mittfältaren Martin Christensen, 27. Spelaren ansluter från degraderade Åtvidaberg och har skrivit på ett tvåårigt avtal, med option på ytterligare ett år.

– Det är en skicklig spelare en mot en med mycket rutin som spelat regelbundet de senaste åren. Han blir en viktig kugge i lagbygget och jag ser fram emot att arbeta med honom, säger Helsingborgs manager Henrik Larsson i ett pressmeddelande.

Spelat i Charlton

Martin Christensen har de senaste fyra åren spelat för Åtvidaberg men har även rutin från spel i Championship-laget Charlton. Han har rutin från spel i de danska ungdomslandslagen, upp till U21-nivå där det blev 12 landskamper.

– Jag är jätteglad att vara här! Det är en mycket större klubb och jag trivs i Sverige. Att få arbeta med Henrik Larsson blir bra för min utveckling. Jag vill vara med och ta tillbaka HIF till toppen, säger nyförvärvet Martin Christensen i pressmeddelandet.