Har Jordan gjort sin sista träning i HIF?

Har fått ledigt resten av säsongen: ”Mår bra”

FOTBOLL

HELSINGBORG. Jordan Larsson har fått ledigt från HIF:s sista vecka efter skandalen i kvalet.

Han kommer nu att resa bort ett tag.

– Han hälsar att han mår bra, säger HIF:s presschef Terése Bergsten.

På onsdagen samlades Helsingborgs spelare och ledare igen för tester i två dagar. Man har sedan ytterligare tre dagar i början på nästa vecka med tester innan man går på semester.

Men Jordan Larsson, som attackerades av huliganer på innerplan direkt efter det misslyckade kvalet mot Halmstad i söndags, kommer inte vara med alls mer.

– Han har fått ledigt efter det som har hänt och efter en lång säsong. Han kommer att resa bort några dagar nu, meddelar Terése Bergsten, HIF:s presschef.

Kan säljas i januari

– Men han hälsar att han mår bra.

Trycket från media om intervjuer är förstås stort på 19-åringen, som fortfarande inte uttalat sig efter händelserna efter slutsignalen.

– Vi får se hur vi kommer att göra med det, säger Bergsten.

Nu är frågan om Jordan Larsson har gjort sin sista träning med HIF. Han har inte uttalat sig om framtiden, om huruvida han kan tänka sig följa med ner i superettan. HIF är dessutom i en mycket svår ekonomisk sits och den ende spelaren som skulle kunna inbringa några större pengar vid en försäljning är Larsson Jr. Därför kan en försäljning bli högaktuell i januarifönstret.

Henke också bortrest

Sportbladet berättade i går att polisen bett om att de från HIF:s personal som befann sig på innerplan i samband med de uppmärksammade händelserna inte uttalar sig i media under pågående förundersökning.

– Men det är polisens rekommendation att Jordan uttalar sig eller gör en intervju efter att han blivit hörd.

Henrik Larsson kommer heller inte att jobba denna vecka. Managern är på en sedan tidigare inplanerad resa veckan ut.