Tränar för comeback

Bengt Andersson: ”Jag och Mild har pratat om det”

Foto: Foto: Rolf andersson
Svensk mästare Bengt Andersson, 41, vann förra året sitt livs första SM-guld.
FOTBOLL

Erik Dahlin, 18, David Stenman, 19, – eller Bengt Andersson, 41.

IFK Göteborgs pensionerade guldmålvakt är redo för comeback.

– Vi har haft en diskussion om det, säger IFK:s sportchef Håkan Mild till Punkt SE.

Tårarna från avskedspresskonferensen är torkade, det nya arbetslivet som snickare i full gång.

Men enligt Punkt SE kan ”Bengan” bli aktuell för spel med Blåvitt igen. Han kommer under säsongen 2008 att fungera som en backup om det blir målvaktskris för svenska mästarna.

– Håkan (Mild) och jag har pratat om det och jag har sagt att jag finns tillgänglig, säger Bengt Andersson.

Håkan Mild bekräftar:

– Vi har haft en diskussion. Det är absolut aktuellt om något skulle hända, till exempel om någon av våra målvakter får en långtidsskada.

Inför den allsvenska säsongen med Champions Leaguekval väljer klubben att satsa på sina två unga målvakter. Erik Dahlin är 18 år, David Stenman 19 år, båda med noll allsvenska matcher.

Behöver inte registreras

– Det är en speciell sits, tycker många. Men jag håller inte med. Både Erik och David håller definitivt samma kvalitet som målvakterna inom den prisklass vi skulle titta på.

Bengt Andersson, som haft problem med flera skador under det sista året i IFK, håller igång träningen och är i form för att hoppa in. Men han poängterar att skulle det bli comeback är det en nödlösning.

Bengt Andersson har inte kontrakt med någon annan klubb och behöver inte registreras som IFK:s spelare innan det blir – om det blir – aktuellt att snöra på sig fotbollskorna igen.

FAKTA

Bengt Andersson

Ålder: 41 år. Yrke: Snickare. Karriären: Gais. Första matchen i A-laget 1981. Första seriematchen 1984. Allsvensk debut med Brage 1986. Till Örgryte 1993. Teneriffa i spanska ligan 1996–1998. Kom till IFK Göteborg 1998. 2007: Första SM-guldet.

ARTIKELN HANDLAR OM