Alexandersson skadad – nu är EM i fara

"Jag känner mig inte alls given"

FOTBOLL

Han missar mästarmötet i kväll och vill det sig illa kan EM vara i fara för Niclas Alexandersson, 36. Han har en skada som tvingar honom till två veckors rehabilitering.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Niclas Alexandersson har haft en tung vår med både höftskada och migrän

Det började med en migränattack som stoppade honom från spel i ett antal matcher. Detta har nu fått till följd att Niclas Alexandersson dras med en bristning i ljumsken och i en magmuskel.

– Jag var jättenöjd med mina fem inledande matcher på säsongen. Sen kom allt det här. Och jag vill tro att den här skadan har uppstått efter att jag blev liggande en vecka, ryggmärgsprovet gjorde ju att det tog några dagar till att resa sig, säger han till TT.

När han väl kom tillbaka efter sjukdomen var hans muskler försvagade efter en vecka i sängen och när han sedan började spela så kom skadan som ett brev på posten.

– Ja, jag kom nog igång för tidigt. Det tajta spelschema gör att det är matcher hela tiden och att man många gånger spelar när man istället skulle behöva ta det lugnt, säger han.

Nu missar han alltså kvällens match mot Elfsborg och vad värre är, EM är ett frågetecken. Han har två veckors rehabilitering framför sig och truppen tas ut i morgon.

– Det är klart att jag känner mig konkurrenskraftig när jag är frisk. Men jag vill inte kalla mig given på något vis. Jag kan inte göra annat än att fortsätta följa min rehabiliteringsplan och hoppas på en plats, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM