Redo för comeback – efter ett mardrömsår

Nicklas Carlsson kan få spela mot sin gamla klubb: Det vore kul att få spela...

Foto: BILDBYRÅN
MARDRÖMSÅR Nicklas Carlssons övergång till IFK Göteborg blev inte vad han, och Blåvitt, förväntat sig. Men nu är han redo för spel igen.
FOTBOLL

Han har inte spelat fotboll i fem månader på grund av sin axelskada.

Men om tränarna vill så spelar Nicklas Carlsson mot AIK i morgon.

– Det är klart att jag skulle klara det, säger han till sportbladet.se.

Foto: BILDBYRÅN
Nicklas Carlsson i AIK-tröjan. I morgon kan han göra allsvensk comeback – mot AIK...

Nicklas Carlsson, 28, slog sig in i svenska mästarnas backlinje, men det blev inte mer än lite drygt en match.

25 minuter in i mötet med Halmstad (i omgång tre, 9 april) klev Carlsson av planen med en skadad axel. En axel som krånglat innan. Nu blev det för mycket och operation var nödvändigt. En operation som hållit honom borta från fotbollen i fem månader nu.

– Det var inte någon rolig start precis, men IFK har varit jäkligt hyggliga på alla sätt. Jag vill ge ett stort plus till klubben, det har varit kanon.

Äntligen friskförklarad

Trots att det har varit tungt så kan den 28-årige försvararen ändå se tillbaka på en mycket bra rehabilitering som har gått planenligt. Ja, till och med bättre än planen. Fem månader efter operationen är han nu läkt.

– Läkarna säger att skadan inte ska kunna gå upp. Jo, det är klart att om man har maximal otur så kan det gå sönder, men det ska inte göra det.

Frågan nu är när Nicklas Carlsson kan göra comeback? Han har alltså inte spelat fotboll på fem månader och även om han har hållit igång så är en fotbollsmatch något annat än träning.

– Vi har inte pratat så mycket om det. Det blir bättre och bättre för varje dag. Men det tar tid att komma tillbaka till 100 procent. Jag har inte satt någon match när jag ska spela igen och jag känner ingen stress.

Avstängning öppnar för spel

Men kanske kan comebacken komma att ske betydligt snabbare än någon har anat. På lördagen möter IFK Göteborg Carlssons gamla lag AIK på bortaplan och då saknas avstängde mittbacken Ragnar Sigurdsson och högerbacken Adam Johansson. Läge för Carlsson?

– Jag vet inte hur tränarna tänker. Vi har inte fått laget ännu så jag har inte en aning. Du får återkomma om det.

Skulle du kunna spela?

– Det är klart att jag skulle och det skulle vara en rolig match att spela.

En match som båda lagen behöver vinna. Varken svenska mästarna IFK Göteborg eller ett AIK med guldförhoppningar har motsvarat förväntningarna. Nicklas Carlsson vet bättre än de flesta vad som väntar.

– IFK lyckades vinna där förra året, men det är alltid svårt att ta tre poäng på Råsunda.

Kanske kan Nicklas Carlsson hjälpa IFK Göteborg att lyckas ännu en gång?