Kalle Svensson på väg till Göteborg

”Skulle jag flytta hem är det bara Blåvitt som gäller”

FOTBOLL

GÖTEBORG. Förre landslagsbacken Kalle Svensson, 24, får minimalt med speltid i Caen.

Nu kan han vara på väg till IFK Göteborg – som rustar för att bli bäst i Sverige igen.

– Får jag inte spela måste jag titta på ett alternativ. Och skulle jag flytta hem är det bara Blåvitt som gäller, säger Svensson till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
Kalle Svensson – kan vara på väg till IFK Göteborg.

Smålänningen har haft en tuff proffstillvaro sedan han sommaren 2006 lämnade IFK Göteborg för skotska storklubben Glasgow Rangers.

– Jag fick spela första halvåret, men sedan bytte vi tränare och då hamnade jag på bänken.

Platsar inte

Efter totalt 20 matcher från start skrev Kalle Svensson i juni 2007 på för franska Caen. Men flytten blev inte vad han hade hoppats på. Skador spolierade i stort sett hela fjolårssäsongen och mittbacken spelade bara sex matcher. Nu är han skadefri – men platsar inte.

– En av de ordinarie killarna var skadad senast så jag spelade 90 minuter i helgen (förlust med 0-1 mot Le Havre). Det var min första match den här säsongen och det gick väl okej. Jag känner att jag är på gång.

Kalle Svensson, som var med i VM-truppen 2006, har 1,5 år kvar på kontraktet med Caen men behöver regelbunden speltid. Han har kontinuerlig kontakt med IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild.

– Men i dagsläget är det bara Caen som gäller. Allt annat får vi ta senare. Jag trivs jättebra i stan och klubben är skitbra. Men det är klart, får jag inte spela måste jag titta på ett alternativ. Och skulle jag flytta hem är det bara Blåvitt som gäller. Det är laget i mitt hjärta. Vi får se hur det blir.

Högst upp på önskelistan

IFK Göteborg siktar på att ta tillbaka SM-guldet nästa år och håller för tillfället på att se över truppen. Kalle Svensson står högt upp på Håkan Milds önskelista.

– Vi för en dialog med Kalle och det hade varit trevligt om han ville komma hem till oss. Men om det blir 2009, 2010 eller 2015 vet jag inte. Han har en oerhörd karaktär och kan tillföra mycket, säger Mild.

Kan ni värva honom även om ni behåller mittbackarna Mattias Bjärsmyr och Ragnar Sigurdsson, som omges av flyttrykten?

– Absolut. Alla tre klarar av att spela på andra positioner.

ARTIKELN HANDLAR OM