Svennis vs Blåvitt

Svenska mästarna träningsspelar i England

Vilt jubel efter att blåvitt besegrat Kalmar med 5-0 på bortaplan.
FOTBOLL

Sverige räcker inte längre till för IFK Göteborg.

Efter att ha tagit hem allsvenskan under sin första säsong siktar nu tränarduon Stefan Rehn och Jonas Olsson på nästa utmaning:

Att slå Benitez Liverpool och Svennis Manchester City.

Foto: ERIK LINDAHL
1979 Sven-Göran Eriksson som tränare i IFK Göteborg.

I gårdagens kamp mot Newcastle tog Manchester City sin första bortaseger sedan ligadebuten. Elanos och Gelson Fernandes mål innebär att laget klättrar från sjunde till fjärde plats.

”Bra erfarenhet”

Samtidigt avslöjas nu Svennis nya motståndare:

IFK Göteborg.

– Det passar i tiden och blir en bra erfarenhet. Båda lagen är ju rätt bra på papperet, säger Blåvitts tränare Stefan Rehn till Punkt SE.

IFK möter också Liverpool och åker till England i slutet av januari för att bo på träningsanläggningen Melwood. De spelade sin senaste match mot Trelleborg, så kontrasten kommer att märkas.

Kan få möta Gerrard

Förvisso har Manchester City en hektisk januari och förväntas ställa upp med b-laget, men Liverpool kan mycket väl mönstra stjärnor som Fernando Torres och Steven Gerrard.

– Jag kan inte svara på det riktigt än, men det hoppas jag. Vi möter väl ett blandat lag och det passar oss, säger sportchefen Håkan Mild till Punkt SE.

Hur fick ni matcherna till stånd?

– Vi har jobbat med frågan tidigt, vi vill ha sådana här matcher.

Lysande genrep

I sommar väntar Champions League-kval för IFK Göteborg, så Håkan Mild ser på januarimatcherna som ett lysande genrep.

– Vi har många unga spelare och det är en bra utbildning att åka dit och möta engelska lag. Det är mycket liv i matcherna, bra inställning och bra fart, säger han till Punkt SE.