"Flimrade för ögonen"

Blåvitts stjärnback Kalle Svensson drabbades av otäcka symptom

FOTBOLL

IFK Göteborg genrepade mot norska Lilleström. Matchen skulle bli en välbehövlig genomkörare inför den allsvenska debuten. Men blev en mardröm för mittbacken Kalle Svensson – som tvingades lämna planen redan efter 20 minuter.

– Det flimrade för ögonan och han var yr men vi vet inte vad det är för fel, säger Blåvitts assisterande tränare Jonas Olsson till klubbens hemsida.

Foto: BILDBYRÅN
Göteborgs tunga nyförvärv Kalle Svensson drabbades av otäcka synrubbningar i en träningsmatch mot Lilleström.

Allsvenskan är snart här. Detaljerna ska slipas. Och spelare som av en eller annan anledning inte kan träna och spela är de allsvenska tränarnas största mardröm. Nu är det guldtippade IFK Göteborgs tur att drabbas av bekymmer.

Även Bärkroth tvingades kliva av

Förutom att Kalle Svensson i lördags tvingades lämna planen med synrubbningar klev superlöftet Nicklas Bärkroth av med en svårt stukad fot när Blåvitt träningsspelade mot Lilleström.

– Han var yr och hade flimmer för ögonen. Läkaren har inte hittat någonting, men kanske kan det vara en infektion som är på väg att bryta ut, säger IFK-tränaren Jonas Olsson om Svensson.

Förlust + två skador

Det är också osäkert om Bärkroth hinner bli spelklar till den allsvenska premiären 6 april.

– Han har stukat foten och haltar rätt rejält nu. Det svullnade upp ganska mycket, men han fick behandling tidigt. Hoppas han kan spela premiären, fortsätter Olsson.

Det blev även förlust, 1–2, i den sista träningsmatchen innan allsvenskan drar igång.