Backstjärna petas

"Har sett lite trött ut”

FOTBOLL

GÖTEBORG. Efter storförlusten mot BK Häcken väljer IFK Göteborg att ändra om i försvaret.

Backstjärnan Erik Lund, 20, petas överraskande från startelvan och får inte ens plats på bänken mot Örgryte i kväll.

– Han har inte presterat det vi är vana vid och sett lite trött ut, säger tränaren Jonas Olsson.

Foto: Foto: NILS JAKOBSSON/BILDBYRÅN
FÅR INTE SPELA Backstjärnan Erik Lund petas från startelvan i kväll.

Högerförsvararen Erik Lund fick beskedet direkt efter gårdagens träning.

– Han har säkert inte tagit det så bra. Alltid surt att missa ett derby, men vi har valt att göra så den här gången. Sedan får vi se efter matchen om det var rätt eller fel, säger Jonas Olsson.

”Sparar honom”

Var han för dålig mot Häcken (1-4)?

– Nja, han har sett lite sliten ut det sista. Vi har en stor och bra trupp och det är kopiöst tätt med matcher så vi väljer att spara honom.

Men det är ändå ett stort steg från startelvan rätt upp på läktaren.

– Absolut, men det var det för Sebastian (Eriksson) också. Han var inte med i truppen mot Helsingborg och gick in från start mot Djurgården och gjorde en kanonmatch. Erik är en jävla viktig spelare och ger alltid järnet. Vi kommer att få stor användning av honom framöver, men nu får han vila.

Erik Lund, född i Göteborg men fotbollsfostrad i Ljungskile, har i stort sett varit ordinarie sedan han kom från Aston Villa i somras. Han har utmärkt sig genom att vara tuff, löpstark och lugn och trygg med bollen.

Inte lika pigg

– Jag är lite förvånad över petningen. Men samtidigt tycker jag inte att det har gått jättebra så här långt i serien. Min tajming i försvarsspelet har varit sådär och jag har inte varit lika pigg som tidigare.

Vad är förklaringen?

– Jag har inget att skylla på. Sådan är fotbollen ibland och det är bara att kämpa på.

Hade velat spela

Hur känns det att det är du som får bära hundhuvudet för fiaskot mot Häcken?

– Tränarna har sagt att det inte är så. Jag var inte bra, men det var det inte många som var. Det är klart att jag hade velat spela en av årets roligaste matcher, men det kommer fler derbyn, säger Erik Lund.

Lagkaptenen Adam Johansson flyttar troligen över till högerkanten i försvaret och islänningen Hjalmar Jonsson bör därmed få starta till vänster.

ARTIKELN HANDLAR OM