”Målskillnaden kan betyda allt”

Göteborg upp i ledning: ”Jag är väldigt tacksam”

1 av 2 | Foto: Foto: SCANPIX
SUCCÉFÖRVÄRVET Hannes Stiller fortsätter leverera sedan flytten från Qviding. De två fullträffarna mot Gefle innebär att Göteborgsanfallaren är uppe i fem mål.
FOTBOLL

Gävle. IFK Göteborg är tillbaka i serieledning. Efter 4–0 mot Elfsborg och 3–0 mot Gefle IF har man skaffat sig en målskillnad som kan bli guld värd.

– Målskillnaden kan betyda allt, säger Tobias Hysén.

Just nu har IFK Göteborg 43 poäng och 24 plusmål, tvåan Kalmar 41/18, trea AIK 41/7 och fyran Elfsborg 40/10. En målskillnad som kan bli oerhört viktig i slutfasen.

– När vi vann guld 2007 hade vi en bra målskillnad som fällde avgörandet till vår fördel. När vi gick in i sista omgången mot Trelleborg och var tvungen att vinna hade vi plusmål att luta oss tillbaka på. Jag hoppas det blir så i år också. Vi har dessutom gått igenom vår svåraste period med skador och försäljningar och är på väg mot en riktig formtopp, säger Tobias Hysén.

”Målen värdefulla”

IFK Göteborgs starka form sätter press på övriga lag i toppen och Gefle IF var aldrig ens riktigt nära att rubba serieledarna. Och IFK Göteborg slog aldrig av på takten utan gick för att göra fler mål trots 3–0-ledning.

– Det går inte att underskatta värdet av en bra målskillnad, så visst försökte vi göra ännu fler mål. Målen kan ju visa sig blir oerhört värdefulla till sist. Men vi måste också bli bättre på att stänga matcher och försöka undvika att släppa in mål när vi leder i slutfasen, säger IFK Göteborgs lagkapten Stefan Selakovic.

IFK Göteborg har gjort flest mål av alla lag och bara AIK och Malmö FF har släppt in färre.

Tacksam

Hur gör man då för att både vara bra i anfallet och i försvaret?

– Jag har ingen bra förklaring på det. Jag är väldigt glad för vår målskillnad, men det är svårt att ta hänsyn till den inför matcherna som kommer. Det är åtta omgångar kvar och vinner vi inte tillräckligt många matcher och är med i toppen spelar det ju ingen roll hur många plusmål vi har. Men just i dag är jag väldigt tacksam för den. Jag hoppas att jag är det när vi ska spela sista omgången hemma mot AIK också, säger tränare Stefan Rehn.

FAKTA

LÄGET I TOPPSTRIDEN

1 IFK Göteborg 22 matcher 41-17 +24 43

2 Kalmar FF 22 matcher 40-22 +18 41

3 AIK 21 matcher 21-14 +7 41

4 Elfsborg 22 matcher 36-26 +10 40