Här gör han sin första träning med Göteborg

Niclas Alexandersson tillbaka i Blåvitt

FOTBOLL

GÖTEBORG. Den första träningen var inga problem.

Det verkliga provet inleds de kommande dagarna.

– Det här är ett test. Jag har ingen aning om hur kroppen kommer reagera, säger Niclas Alexandersson, 37.

Foto: THOMAS JOHANSSON
TILLBAKA I TRÄNING Niclas Alexandersson, 37, gjorde på tisdagen comeback i IFK Göteborg.

Under drygt 90 minuter var Alexandersson med och tränade med IFK Göteborg på Skatås konstgräsplan i de östra delarna av Göteborg under förmiddagen.

Lite lätt uppvärmning och sedan handlade det om avslutningsövningar till stor del.

– Kvalitén var väl inget vidare? Men så var det ju ibland när man var som mest aktiv också, säger Alexandersson som i alla fall tryckte in tre, fyra mål under övningarna.

När inläggen matades från kanterna fanns 37-åringen inte där ute, utan kom framstormandes i mitten, från en central offensiv position.

– Om jag kommer spela något så blir det inte 90 minuter. Jag kan bli ett alternativ om inga andra möjligheter finns kvar.

– Det här passet var inga problem. Jag har inga skador heller som jag känner av. Men det är först om några dagar som jag vet hur kroppen reagerar på att träna så här ofta igen.

Hur mycket har du hållt igång sedan du slutade förra hösten?

– I våras tränade jag ganska bra, tre, fyra gånger i veckan. Men under och efter sommaren har jag tappat. Jag har förlorat en del muskelmassa och faktiskt gått ner några kilo.

Du tvekade aldrig när du fick frågan om att hoppa in för att hjälpa till?

– Jag fick ju ta mig en funderare. Men i det läget som klubben hamnat i med oerhört många skador och avstängningar så hade det varit fegt av mig att inte ens försöka.

IFK Göteborgs nästa match är derbyt mot Gais på måndag.