IFK:s hemliga uppladdning

Truppen tog oväntat in på hotell i går: ”Vi vill ge spelarna lugn & ro”

FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Göteborg väljer en oväntad uppladdning inför supermatchen.

I går kväll tog spelare och ledare i hemlighet in på hotell.

– Det handlar om att vinna allsvenskan, säger sportchefen Håkan Mild.

Efter gårdagens träningdrog sig IFK tillbaka på hemlig ort.

Tidernas guldfinal är en match av unik karaktär.

Intresset från fans och media är enormt och efter öppna träningar inför hundratals fans i går förmiddag drog sig IFK och AIK undan i går kväll för att ladda i lugn och ro.

Det var sedan tidigare känt att AIK skulle bo på hemlig ort inför matchen i Göteborg. Klubben har valt att inte släppa några detaljer kring boende och tider.

”Det är ovanligt”

Men när IFK:s spelare i går lämnade Kamratgården var uppfattningen att de skulle samlas inför guldmatchen på Kamratgården dagen efter.

Men Sportbladet kan avslöja att spelare och ledare i går kväll tog in på hotell.

– Ja, det är ovanligt vid hemmamatcher men det har hänt, säger IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild.

Men inte de senaste åren?

– Inte i år och inte i fjol.

Inför guldmatchen 2007?

– Nej, inte då heller, då var spelarna hemma.

Beslutet fattades av lagledningen tidigare i veckan.

Tränaren Stefan Rehn bekräftade i går att IFK Göteborg tar till den ovanliga uppladdningen, men ville ogärna berätta om detaljer.

– Vi förbereder oss på bästa sätt, säger Stefan Rehn.

– Vi vill ha laget samlat, vi vill ge spelarna lugn och ro och de bästa förutsättningarna för att lyckas, säger Håkan Mild.

Ingen hotbild

Enligt Håkan Mild är beslutet helt grundat på sportsliga skäl och Martin Fredman, kommissarie och polisinsatschef inför dagens match bekräftar att det inte finns någon hotbild mot IFK Göteborg.

– Det här är ett sätt att få vara ifred. Man slipper att riskera att bli störda med nattliga telefonsamtal hem till spelarnas bostäder till exempel. IFK har ju blivit utsatta när de mött Stockholmslagen på senare tid, säger han.

Enligt polisen förväntas 3 000–4 000 AIK:are till Gamla Ullevi. Även på stan kommer supportrar från båda lagen som inte har biljetter till matchen.

– Det här är en väldigt speciell match. Vi har börjat med bevakningen i mindre omfattning redan under lördagen. Även AIK befinner sig på ett hotell. För polisen är det bra att vi vet var respektive lag befinner sig om något skulle hända, säger Martin Fredman.