Blåvitt-fansen i upprop mot egna klubben

Vill ha Risp i truppen

FOTBOLL

IFK Göteborgs fans har startat namninsamlingar på Facebook och bloggen baraben.com för att klubben ska ta hem Fredrik Risp.

Backen fick nobben av sportchefen Håkan Mild i dagarna men får nu fansens stöd.

– Ojdå! Det låter ju kul även fast jag inte tror att det hjälper, säger Risp till Sportbladet.

Foto: ULF HÖJER
Fredrik Risp spelade i IFK Göteborg 1998-2005.

Det hör inte till vanligheterna att fans startar namninsamlingar mot sina egna klubbar. Men när IFK Göteborg nobbade starkt IFK-förnknippade Fredrik Risp så fick det fansen att reagera.

Namninsamlingar har nu startats på flera håll till stöd för 29-åringen.

– Ojdå! Det låter ju kul även fast jag inte tror att det hjälper, Men jag har alltid haft en god relation till IFK:s supportrar eftersom jag själv var supporter i ungdomsåren. Sen har jag varit öppen med mina känslor och brytt mig om laget även under mina år utomlands, säger Risp.

”Vi har för många backar”

Sportchefen Håkan Mild utsätts nu för press efter beslutet att nobba backen.

– Då får jag väl ta den kritiken, säger Mild lugnt till Sportsday.se.

Enligt Mild är skälet till beslutet helt odramatiskt.

– Vi har för många backar redan. Eftersom vi spelar med fyrbackslinje har vi två mittbackar på planen, och då kan vi inte ta in ytterligare en.

”Ingen större ekonomisk fråga”

Fredrik Risp, som är kontraktslös efter att ha lämnat turkiska Ankaraspor BB, får nu se sig om efter en ny klubb.

– Jag har alltid haft föreställningen att det ska finnas en plats den gång jag vill flytta hem. Men det var kanske lite naivt. Men det var ett naturligt samtal för mig att ta det första samtalet med Håkan och vi har inte ens pratat ekonomi utan jag frågade bara om det var möjligt. Det är ingen större ekonomisk fråga för Blåvitt heller eftersom jag är kontraktslös. Men det är bara att gilla läget även fast jag hade ställt in mig på att flytta hem.