”Ingen aning om vilka som spelar”

Efter två förluster – nu möblerar IFK om i start- elvan: ”Måste leverera”

FOTBOLL

GÖTEBORG. En bedrövlig insats mot Helsingborg senast och två raka förluster.

Därför är IFK Göteborgs startelva inför mötet med Djurgården i kväll högst osäker – tränarna har roterat friskt och mörkar in i det sista.

– Jag har inte en aning om vilka som spelar, säger Gustav Svensson.

Foto: BILDBYRÅN
Tuff start Gustav Svenssons IFK Göteborg har börjat årets allsvenska svagt. Då ändrar IFK i startelvan inför dagens match mot Djurgården.

Guldfavoriten IFK Göteborgs ledning var mycket besviken över spelarnas prestation i 0–2-förlusten mot Helsingborg förra veckan.

– Man kan förlora, men inte på det sättet. Inställningen och attityden var allt annat än bra. Man ska vilja kriga, gå in i närkamper och springa den där milen man ska göra, men det gjorde vi inte, säger tränaren Jonas Olsson.

Ändrat på träningarna

Han och hans kollegor har vidtagit en rad åtgärder för att få in laget på ett vinnande spår igen efter två raka nollpoängare. Spelarna har fått höra vad klubben kräver av dem och att en upprepning av insatsen mot Helsingborg inte accepteras under några omständigheter.

Dessutom har tränarteamet ändrat ordentligt i uppställningen på träningarna – ingen ska känna sig säker på en plats. Och det kan bli en rad förändringar i startelvan mot Djurgården i kväll (se faktaruta intill).

”Inte bjuda på information”

– Vi vill hålla laget för oss själva så länge som möjligt. Inte bjuda på någon information. Varje ­liten detalj kan ha betydelse. Vi måste börja leverera nu, säger ­Jonas Olsson.

Om man följer IFK Göteborgs träningar brukar det gå att lista ut startelvan. Men nu har inte ens spelarna själva kunnat se något tydligt mönster.

– Jag vet inte alls hur de tänker. Ibland är det uppenbart hur vi ska starta, men inte den här gången. Jag har ingen aning faktiskt, säger Gustav Svensson.

Vilka elva som får förtroendet meddelas ett par timmar före avspark i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM