”Sella” sjuk – kan missa BP-match

Kan göra Tobias Hysén sällskap på frånvarolistan

FOTBOLL

Först Tobias Hysén, nu Stefan Selakovic, 33.

IFK Göteborgs högerytter är sjuk och riskerar att missa matchen mot BP på söndag.

Foto: BILDBYRÅN
Stefan Selakovic.

Med rejält halsont och en ordentlig förkylning skickades Selakovic direkt hem från IFK Göteborgs samling inför träningen i dag på förmiddagen.

– Vi vill inte riskera att han smittar ner andra i laget. Vi hoppas att han ska hinna bli bra så att han kan spela på söndag, säger Blåvittränaren Jonas Olsson.

Hysén tillbaka nästa helg

Risken är dock stor att IFK Göteborgs två bästa utespelare så här långt, i lagets knackiga inledning av allsvenskan, inte kan spela mot Brommapojkarna.

Tobias Hysén tvingades kliva av redan efter fyra minuters spel mot Djurgården i senaste omgången med en sträckning i baksidan av låret och kan tidigast vara tillbaka nästa helg.

Ericsson och Sana kliver in

Utifrån dagens träning på Torpavallen i östra Göteborg blir sannolikt Pär Ericsson, som central anfallare, och Tobias Sana, höger yttermittfält, ersättarna för Hysén och Selakovic.

– Det är två bra spelare som eventuellt inte kan vara med, men det är i sådana här lägen vår breda trupp ska visa vad den kan. Vi har många spelare som är på väg tillbaka och som vill in i laget. Konkurrensen är hård, säger Jonas Olsson.

”Dagsformen avgör”

Adam Johansson ser ut att behålla sin högerbacksplats medan Erik Lund flyttar över på vänster sida. Som central försvarare spelade islänningarna Ragnar Sigurdsson och Hjalmar Jonsson.

Framför Lund tog oftast Niklas Bärkroth plats som vänsterytter.

De största frågetecknen i IFK Göteborgs startelva inför BP-matchen finns centralt på mittfältet. Där prövade tränartrion Olsson, Stefan Rehn och Teddy Olausson flera olika kombinationer.

– Dagsformen blir det som avgör, säger Jonas Olsson.

Vid lunchtid var drygt 8 000 biljetter sålda till matchen mellan IFK Göteborg och BP.