Olsson dömer ut planstandarden

FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Göteborgs tränare Jonas Olsson dömer ut planstandarden i allsvenskan.

Efter oavgjort på Gamla Ullevi konstaterar han krasst:

- Det finns väl ingen liga i Europa som har sådana här planer.

Jonas Olsson.

IFK Göteborg famlar i allsvenskan.

Spelet fungerar inte, resultaten uteblir. Jonas Olsson var noga med att inte skylla resultatet mot Brommapojkarna, 1-1, på underlaget men tog upp planstatusen efter matchen.

Många av IFK-spelarnas passningar var dåliga och gick fel.

- Det är svårt att spela, bollen studsar och far. De tekniska misstagen sätter sig i huvudet och man försöker inte nästa gång. Det blir ett primitivt spel, säger han och fortsätter:

- Vi skyller inget på det, vi möter ett spelande lag i dag. Det är samma för alla. Men det blir väldigt tråkigt massmedialt. Man dissar hela allsvenskan. Det slår mot publiksiffrorna.

IFK-tränaren efterlyser en debatt och tar chansen att haka på den diskussion som redan varit het på flera håll i landet. Den rekordtidiga starten på allsvenskan har väckt många frågor.

Jonas Olsson hopas på en förändring inför nästa år, ändå har Gamla Ullevi sett bra ut jämfört med till exempel Råsunda.

- Vi måste ha större krav, så här kan inte en fotbollsarena se ut. Kan Helsingborg och Malmö ha en kanonplan, kan alla ha det. Det finns värme, man kan lägga om planerna och det får kosta. De som jobbar med planerna gör vad de kan. Men det är ett, två snäpp högre upp, säger Jonas Olsson.