WANDERSON SÅGAR BLÅVITT

Skyttekungarna i ordkrig efter Gais-stjärnans påhopp

Oense Tobias Hyséns IFK Göteborg har börjat säsongen dåligt och ligger fyra från slutet medan Gais ligger femma. Då sågar gaisaren Wanderson Blåvitts spel. FOTO: BILDBYRÅN
FOTBOLL

GÖTEBORG. Favorittippade IFK Göteborg ligger fyra från slutet, Gais femma.

Då sågar superstjärnan Wanderson Blåvitt.

– Jag gillar inte sättet IFK spelar fotboll på. Det är inte ett dåligt lag, men heller inte särskilt bra, säger brassen i intervju i Offside.

Förra säsongen delade de titeln som allsvensk skyttekung.

Men särskilt överens om hur fotboll ska spelas är inte Gais brasilianske anfallare Wanderson do Carmo, 24, och IFK Göteborgs ­Tobias Hysén, 28.

I det nya numret av fotbollstidningen Offside berättar Wanderson om sin besvikelse över det uteblivna proffskontraktet, Pär Ericssons svek och varför han inte gillar IFK Göteborg.

Gaisanfallaren, som efter en trög start av allsvenskan, nu kommit igång på allvar drömmer om att flytta till en proffsklubb på kontinenten under sommaren.

”Folk blev arga på Pär”

Att som Tobias Hysén eller förre lagkamraten Pär Ericsson byta klubb inom allsvenskan skulle aldrig vara aktuellt för Wanderson.

– Nej, aldrig. Helt ärligt. Jag är alldeles för förknippad med Gais. Dessutom tror jag inte att jag skulle utvecklas så mycket bara för att jag gick till en annan svensk klubb.

Han har svårt att smälta anfallskamraten Pär Ericssons flytt från Gais till IFK Göteborg.

– Pär… Ja, vad kan jag säga om honom? Vem är jag att döma? Jag respekterar andra människors beslut men jag skulle aldrig ha gjort som han. Folk blev arga på honom när han gick. Det är komplicerat, du har väl sett vad som hänt med Eguren i Stockholm? Du måste ­vara försiktig med sådana saker, säger Wanderson till Offside.

Dessutom är brasilianaren tveksam till IFK Göteborgs sätt att spela fotboll.

När Wanderson uppmanas räkna upp de allsvenska lag han tycker spelar bäst fotboll svarar han: Elfsborg, Kalmar och ”kanske AIK”.

– De lagen vill äga bollen. Jag gillar inte sättet många andra lag spelar fotboll på – särskilt inte IFK Göteborgs.

”Inte särskilt bra heller...”

– Det är inte ett dåligt lag, men heller inte särskilt bra. De har bara lärt sig hur man utnyttjar motståndarnas misstag, säger Wanderson.

Tobias Hysén menar att Wanderson inte har koll på historien.

– Det är väl bara att titta på tabellen de senaste åren och se vilket lag som varit bäst? Nu har Gais börjat bra och ligger före oss så just nu kan jag inte säga att vårt spelsätt fungerar bättre än deras, säger Hysén till Sportbladet.

– Men vad jag vet har inte Gais kommit före Blåvitt någon gång de senaste 20 åren så historiskt har han ingen grund att stå på. Gais har väl vunnit mot oss en gång på 16 år? Det talar sitt tydliga språk. Varken vi, eller Gais, kan spela som Barcelona.