Han är Blåvitts hemlige spion

”Försöker alltid klämma ur honom extra information”

FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Göteborg slipper tre av AZ Alkmaars bästa spelare i Europa League-mötet nästa vecka.

En nyhet de fick serverad av AZ-spelaren Pontus Wernbloom.

– Vi snackar massor nu, och jag försöker alltid klämma ur honom extra information, säger Stefan Selakovic.

Pontus Wernbloom.

Argentinas VM-målvakt Sergio Romeros, belgiske landslagsmittfältaren Moussa Dembele och marockanske skyttekungen (18 ligamål i fjol) Mounir El Hamdaoui kommer inte att finnas på planen när IFK Göteborg på torsdag möter AZ Alkmaar i Europa League-kvalet.

Anledningen är att spelarna kräver att få byta klubb, och för att under­lätta en övergång vill de inte ha spelat i Europa League för AZ.

”Skadar inte oss”

En mycket god nyhet för IFK Göteborg – som de serverades i god tid av förre Blåvittspelaren Pontus Wernbloom.

– Ja, det stämmer att det var Pontus som berättade det för oss. Jag försöker alltid klämma ur honom lite extra information när vi pratar på telefon, säger Stefan Selakovic med ett nöjt leende.

Vad betyder det för er?

– Det gör ju ingenting. Plockar de bort tre bra gubbar så skadar det ju inte direkt oss.

Sergio Romero stod samtliga fem matcher för Argentina i VM, men varken han, El Hamdaoui eller Dembele har varit med på klubbens träningsläger i sommar, eller i gårdagens träningsmatch mot turkiska Gazientepspor (seger 1–0). AZ har dålig ekonomi och har inget emot att sälja spelarna. Tills vidare har de tagits bort från trupplistan.

”Stabilt och bra lag”

– Det stämmer, ingen av dem var med och vi räknar inte med dem mot oss heller, säger Blåvitts assisterande tränare Teddy Olausson som var på plats i Ermelo för att se matchen.

– De är jättebra och bjuder inte på något. Pontus Wernbloom spelade i 70 minuter och Rasmus Elm i 80. De gör det bra båda två. Det var inga jätteöverraskningar AZ bjöd på, men de är ett stabilt och bra lag.

Men ni har chansen?

– Självklart har vi det.

IFK Göteborg börjar borta på torsdag. Retur på Gamla Ullevi den 5 augusti.