Blåvitt prioriterar Europa league

FOTBOLL

Förlust mot Halmstad, 0–1, i returen.

Då satsar Göteborg på Europa league.

– Det blir viktigast för oss, säger lagkapten Adam Johansson.

I mötet för en dryg vecka sedan var IFK Göteborg hetast och vann med 3–0. Ytterligare en seger hade gett en kick både i tabellen och för självförtroendet. Men Blåvitt föll borta mot HBK i en jämn och chansfattig tillställning.

Därmed blir det förmodligen svårt att nå en absolut topplacering i allsvenskan säsongen 2010. Något högerbacken Adam Johansson, precis som många andra, insett.

– Det ska mycket till om vi ska vara med där uppe. Det kanske inte är någon omöjlighet att nå fjärdeplatsen men högre än så känns orealistiskt, sade han.

Bra inhopp för Selakovic

Visserligen återstår 14 omgångar och många poäng att spela om. Men fjolårstvåan Göteborg får i första hand kämpa för att lämna nedre delen av tabellen. Därför ser Adam Johansson fram emot Europa League där Göteborg, i den tredje kvalomgången, ställs mot AZ Alkmaar.

– Det blir viktigast för oss, det är inget att snacka om. Jag har inte sett Alkmaar, jag vet bara att Pontus Wernbloom spelar där och att de vann ligan för något år sedan. Det är ett bra lag och vi kommer att slå lite ur underläge, sade Johansson.

Göteborg fick i alla fall uppleva ett positivt inslag mot Halmstad. Stefan Selakovic hoppade in och visade att han närmar sig storformen igen.

– Han överraskade stort på mig och gjorde en väldigt bra halvlek. Det var ett bra besked, sade Göteborgs tränare Jonas Olsson.