IFK-spelarna sågar varandra efter målet

Foto: kamerapress.se
Marcus Sandberg har i momentet innan boxat bort bollen – men inte bättre än att den studsar rakt ut i slottet. Där fångar Mikael Rosén upp bollen, och han trycker in matchens enda mål. Efter matchen var flera IFK-spelare kritiska till bjudningen.
FOTBOLL

HALMSTAD. Kritiken var bitvis hård mellan lagkamraterna för missarna som fällde IFK Göteborg.

Mest i skottgluggen: målvakten Marcus Sandberg och Niklas Bärkroth.

– Han fick stå helt omarkerad och bara trycka in bollen, säger Ragnar Sigurdsson.

IFK Göteborg hade hållit nollan sex allsvenska matcher i följd, var på jakt efter en sjunde och ett nytt klubbrekord. Det tippade SM-guldlaget skapade inte mycket framåt, men när Halmstad vann var irritationen stor på vilket sätt man släppte in förlustmålet.

”Det är slarvigt”

I 40:e minuten lyfte HBK:s Anel Raskaj in bollen mot Blåvitts straffområde: Sebastian Eriksson misslyckades med att nicka undan bollen och målvakten Marcus Sandberg utboxning hamnade hos Mikael Rosén. Niklas Bärkroth, som stod närmast, hann inte ikapp HBK:aren som gjorde matchens enda mål.

– Det är slarvigt att ge Halmstad en sådan gratischans, säger mittbacken Gustav Svensson.

–Vi måste vara bättre med på andrabollarna. I vissa lägen måste man offra sig för att få undan bollen.

Försvarskollegan Ragnar Sigurdsson:

– Gurra och jag försökte täcka bort anfallarna. Mackan försöker boxa bort bollen, den hamnar vid straffområdeslinjen och jag fattar inte att han (Rosén) kunde få stå så fri. Det är inte acceptabelt.

– Mackan (Sandberg) fick ingen bra träff på den. Tyvärr boxar han bollen rakt ut i slottet, säger Adam Johansson.

Slår bort kritiken

Marcus Sandberg och Niklas Bärkroth ger lagkamraterna delvis rätt i kritiken.

– Jag skulle försökt få bollen lite mer åt sidan, men jag hade tre, fyra spelare tätt inpå mig. Men det är ingen i närheten av målskytten. Han stod väldigt ren. Någon måste försöka få honom ur balans där. Jag gräver inte ner mig för detta. Det kommer nya matcher, säger Sandberg.

Niklas Bärkroth:

– Jag ska täcka ytan utanför straffområdet, bollen kom i en annan del där kanske någon annan borde klivit upp istället. Samtidigt kunde jag lagt mig lite närmare.

– Vi får analysera vad vi gjorde för fel när vi går igenom matchen. Jag tycker inte att jag behöver ta på mig målet till 100 procent, säger Bärkroth.