”Juventus erbjuder 33 miljoner för Söder”

Men talangen vill stanna

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Enligt sajten 4-4-2.com erbjuder italienska storklubben Juventus drygt 33 miljoner för talangen Robin Söder och skulle enligt avtalet dessutom låna ut 19-åringen till IFK Göteborg säsongen ut utan kostnad.

Men anfallarens agent säger att Söder själv meddelat att han inte lyssnar på några bud i sommar.

– Jag har absolut inga planer på att lämna, säger Söder till Sportbladet.

Enligt sajten vill Juventus väldigt gärna säkra Robin Söder inför framtiden och erbjuder därför IFK Göteborg 33 miljoner för att överta rättigheterna till talangen. 19-åringen skulle sedan lånas tillbaka till den allsvenska klubben för att slutföra säsongen i Sverige, utan kostnad för IFK.

”Har inte hört något”

IFK Göteborg ska enligt 4-4-2.com seriöst överväga att acceptera budet innan den 4 augusti som Juventus satt som deadline. Robin Söder själv blir dock förvånad när han får höra om uppgifterna.

– Jag har inte hört något om det. Jag trivs dessutom väldigt bra här, säger Söder.

Juventus är en av världens mest anrika klubbar och har tidigare bland annat huserat Zlatan Ibrahimovic. Men 19-årige Söder är inte intresserad av en övergång till "Den gamla damen".

– Som jag känner nu vill jag ta en ordinarie plats i Blåvitt. Jag har varit borta från fotbollen länge på grund av skada och vill gärna ha kontinuitet i det jag gör. Jag tror att jag kan få mycket speltid och utvecklas bra i Blåvitt och har absolut inga planer på att lämna.

Nobbar – oavsett klubb

Söder är så inställd på att fortsätta i IFK att han meddelat sin agent att han inte kommer att lyssna på några bud i sommar – oavsett klubb.

– Robin har varit väldigt tydlig med oss att han nu vill fokusera på att komma igång med matchspelandet och även om det fanns substand i det här ryktet skulle Robin inte vilja gå, säger agenten Carl Fhager.

Sportbladet har utan resultat sökt IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild för en kommentar.