Göteborgs pris på Sigurdsson: 30 milj

Transferfönstret stängt – då vill klubben ha mer betalt

Foto: anders deros
Flera klubbar har varit intresserade av Ragnar Sigurdsson. Men nu kan de tvingas betala upp emot 30 miljoner kronor för backen.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Det svenska transferfönstret är stängt.

Då höjer IFK Göteborg priset på Ragnar Sigurdsson, 24, till upp­emot 30 miljoner kronor.

– Ska vi sälja någon nu så ska det vara riktigt bra betalt, säger tränaren Jonas Olsson.

Den 31 juli stängde det svenska transferfönstret, så de allsvenska klubbarna får under augusti bara sälja, men inte köpa in några ersättare.

Detta, i kombination med IFK Göteborgs utsatta tabelläge, gör att klubben nu gör allt för att behålla sina nyckel­spelare.

– Vi räknar inte med att någon spelare säljs nu i sommar. När läget är som det är i allsvenskan vill vi ha riktigt bra betalt i så fall, vi rear aldrig ut någon av våra spelare, säger Jonas Olsson.

Dyrare än Berg

Enligt Sportbladets källor ligger priset på stjärnbacken Ragnar Sigurdsson på 25–30 miljoner kronor, nästan lika mycket som Blåvitt fick för skyttekungen Marcus Berg när han gick till Groningen för ett par år sedan. Detta trots att marknaden då var bättre och att Berg var yngre än Sigurdsson är i dag.

– Jag kommenterar inga priser, säger Blåvitts sportchef Håkan Mild.

Sigurdsson har tidigare i år sagt att han är mer redo än någonsin att gå till en större klubb utomlands.

– Jag har gjort tre säsonger i allsvenskan och jag hoppas verkligen att jag blir såld i sommar. Jag skulle bli lite besviken annars, säger han till Sportsday.

”Finns intresse”

När IFK Göteborg i kväll tar emot AZ Alkmaar i den tredje kvalomgången till Europa League kommer det, precis som under matcherna i allsvenskan, att sitta agenter och klubbrepresentanter på Gamla Ullevis läktare – många av dem är där för att spana in den isländske mittbacken.

– Det finns absolut intresse för Ragnar och det har det gjort tidigare också. Men inget är klart och det finns inget konkret just nu, säger Håkan Mild.

Espanyol har tidigare lagt ett bud på mittbacken, men det var alldeles för lågt för att det skulle bli affär. Också AEK Aten visade i våras intresse.

– Inga kommentarer. Kommer det ett bud på någon av våra spelare så tar vi ställning till det då och diskuterar det med spelaren. Men priset är alltid viktigt, säger Mild.

IFK Göteborg–AZ Alkmaar börjar 19.00.

FAKTA

Trolig startelva för Göteborg mot AZ

12. Sandberg

6. A. Johansson, 13. Svensson, 10. Sigurdsson, 16. Lund

15. J. Johansson, 8. Olsson

9. Selakovic, 19. Stiller, 28. Bjarnason

7. Hysén