”Något måste förändras i IFK”

Landslagsstjärnorna oroas över gamla klubben

FOTBOLL

Gustav Svensson lämnar IFK Göteborg för turkiska Bursaspor och gör därmed gamla lagkamraterna Marcus Berg och Pontus Wernbloom sällskap i proffslivet.

Vid dagens lanslagsamling fick duon beskedet om försäljningen och oroas nu över IFK:s situation.

– Någonting måste förändras, säger Pontus Wernbloom.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Pontus Wernbloom.

Det är tre viktiga pjäser som nu är borta från IFK Göteborg i och med Svenssons övergång till Turkiet.. Kvar har de lämnat en klubb som i fjol slogs om guldet men som i år snarare fightas för sin överlevnad.

– De spelade för dåligt i början. Av de matcher jag såg fram till sommaren var många katastrofala. Det såg inte ut som de hade något självförtroende, säger Pontus Wernbloom.

Kritisk mot tränarna

Han får medhåll av Marcus Berg som lämnade IFK 2007. 24-åringen riktar framförallt kritik mot tränarparet Jonas Olsson och Stefan Rehn.

– Det har gått alldeles för mycket upp och ner och de har bytt runt jävligt mycket. Det är tråkigt för spelarna även fast man kanske kan förstå att tränarna försöker förändra något. Men du måste ändå ha en stomme som är stabil och spelar varje match, annars blir det svårt, säger Berg.

”Sagt till honom att dra”

PSV-anfallaren sade själv till Svensson att försöka komma iväg från IFK Göteborg om möjligheten skulle dyka upp.

– Ska jag vara helt ärlig så har jag sagt till honom att dra om han får chansen. Jag tycker inte att han har så mycket kvar att göra i allsvenskan. Sedan har han varit på bänken flera gången också och det är han alldeles för bra för. Han har också väldigt mycket rutin och borde ha fått spela mer. Så jag tycker att han gör helt rätt.

Pontus Wernbloom säger att det är dags att någon agerar inom IFK.

– Vi får se efter säsongen men något måste förändras. Vi får se vad det blir. Men jag hoppas, med det spelarmaterial de har, att de inte går på samma plump nästa år igen, säger Wernbloom.

ARTIKELN HANDLAR OM