Blåvitts backstjärna nobbar storklubb

IFK erbjöds 13 miljoner för Sigurdsson – som tackade nej till Maccabi Haifa

Foto: Foto: Anders deros
Ragnar Sigurdsson blir Blåvitt trogen ett tag till.
FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Göteborg och Maccabi Haifa är överens om villkoren vid ett köp av Ragnar Sigurdsson för 13 miljoner kronor.

Men glädjebeskedet för Blåvittfansen – islänningen tackar nej.

– Israel är inte rätt land för mig, säger mittbacken.

Den isländske mittbacken gjorde succé direkt när han kom till IFK Göteborg 2007 och blev omedelbart en stor favorit hos supportrarna.

Sedan dess har han även många utländska klubbar varit intresserade av 24-åringen.

En hög prislapp och sedan finanskrisen har satt stopp för en övergång.

Erbjöds 13 miljoner

Men nu är IFK Göteborg och israeliska serieledaren Maccabi Haifa eniga om prislappen: 13 miljoner kronor.

– Det stämmer att vi är överens med en klubb, men Ragnar har tackat nej, säger sportchefen Håkan Mild.

Ragnar Sigurdsson:

– Maccabi är en bra klubb och de spelar regelbundet i Europa, men Israel är långt från Island och det är en annan kultur. Det känns inte helt rätt.

”IFK Göteborg är min klubb”

Beskedet innebär med stor sannolikhet att Ragnar Sigurdsson, vars kontrakt går ut i slutet av året, stannar i IFK Göteborg åtminstone hela vårsäsongen.

– Vi har inga andra klubbar som visar konkret intresse för Ragnar just nu, säger Håkan Mild. Det kan hända saker snabbt, men chansen att han blir kvar ökar efter det här beslutet.

– Vi är glada att han vill stanna hos oss. Vi säljer gärna spelare när det känns rätt för alla parter, men framför allt vill vi ha sportslig framgång och det får vi med så bra spelare som möjligt, säger Mild.

– Det är inte lätt att ta sådana här beslut, men IFK Göteborg är min klubb och det ska kännas helt rätt för att jag ska flytta. England eller Tyskland är drömmen. Jag har tid att vänta och det känns bra att inte hoppa på det här nu, säger Ragnar Sigurdsson.

ARTIKELN HANDLAR OM