Göteborg missar argentinska förvärv

Siktar på islänningar i stället

FOTBOLL

Det blir inga argentinska nyförvärv i IFK Göteborg.

De aktuella spelarna har tagit ordinarie platser i sina sydamerikanska klubblag.

– Blåvitt har haft stor otur med tajmingen, säger agenten Terje Liveröd.

Foto: bildbyrån
jagar vänsterback Jonas Olsson hoppas få med sig en ny spelare till Spanien.

De båda isländska U21-landslagsspelarna Elfar Freyr Helgason och speciellt Hjörtur Logi Valgardsson imponerade under sitt provspel med IFK Göteborg i början av december.

Trots detta valde IFK Göteborg att avvakta med att kontraktera någon i duon eftersom Håkan Mild hittat ett par potentiellt bättre nyförvärv under sin studieresa i Argentina.

Men nu verkar tiden runnit ut för Blåvitt som vill ha med minst ett, gärna två nyförvärv till försäsongsturneringen Copa del Sol i Spanien nästa vecka.

– Vi får besked snart, säger sportchefen Håkan Mild. Men visst är det enklare att lösa spelare som finns på närmare håll geografiskt.

När Sportbladet kontaktar agenten Terje Liveröd som hjälpt IFK Göteborg i jakten på de argentinska spelarna är svaret mer kategoriskt.

Gått till topplag

– För tillfället blir det inget med de spelarna som IFK Göteborg siktat in sig på i Argentina. IFK har haft otur med tajmingen. I båda spelarnas klubbar har man bytt tränare och folk i ledningen och nu har de här killarna tagit platser i sina argentinska toppklubbar.

– Ett par månader tidigare var de mycket intresserade av att flytta, nu går det inte att få loss dem, säger Liveröd.

Mycket talar nu i stället för att IFK Göteborg försöker få loss åtminstone en av de isländska spelarna, vänsterbacken Hjörtur Logi Valgardsson, 22, till nästa veckas spel i Copa del Sol.

”Vi kommer bli nöjda”

– Vi hoppas få med oss någon spelare innan vi åker till Spanien. Prio ett är en vänsterback, och där väljer vi mellan ett par väldigt bra spelare. Oavsett vad det blir så kommer vi bli nöjda, säger IFK-tränaren Jonas Olsson.

Enligt isländska uppgifter till Sportbladet kommer det gå på cirka två miljoner kronor att köpa loss Valgardsson från isländska tabelltvåan FH.

ARTIKELN HANDLAR OM