Till salu – för halva priset

Blåvitt kan tänka sig att sälja Sigurdsson

FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Göteborg ska banta sin trupp.

Flera spelare kan tvingas bort. Och man har inget emot att sälja Ragnar Sigurdsson, 24.

– Ekonomiskt är det bättre än att förlora honom som Bosman, säger ordföranden Kent Olsson.

Foto: bildbyrån
Ragnar Sigurdssons kontrakt går ut sista december nästa år och om det dyker upp ett acceptabelt bud tänker Blåvitt släppa den isländske landslagsmannen.

I Sportbladet i går berättade tränaren Jonas Olsson om planerna på att banta den blåvita truppen från 27–28 spelare till 23.

Det innebär att Nicklas Carlsson och Petter Björlund inte erbjuds nya kontrakt – och att flera spelare under kontrakt uppmanats att söka sig till andra klubbar.

Mittbacken Kalle Svensson är en sådan spelare.

Men enligt vad Sportbladet erfar ser IFK Göteborg gärna en försäljning av de senaste årens försvarsstjärna, isländska Ragnar Sigurdsson, när transferfönstret öppnar i januari.

24-åringen har länge velat lämna Blåvitt och hans besvikelse när IFK Göteborg valt att tacka nej till utländska klubbar har spillt över på andra spelare, enligt Sportbladets initierade källor.

”Vill flytta utomlands”

Klubbens ordförande är försiktig i kommentarerna kring Sigurdsson.

– Ragnar har deklarerat sedan i somras att han vill flytta utomlands. Han vill gå vidare i karriären, säger Kent Olsson.

Tidigare i år har Maccabi Haifa lagt bud på Sigurdsson, men då sa IFK Göteborg nej tack.

Återkommer israelerna i januari och budet är acceptabelt kommer Blåvitt sälja. Klubben vill inte riskera att ha en besviken Sigurdsson som påverkar övriga truppen under 2011. Prislappen ska, enligt Sportbladets källor, ha sjunkit från över 20 miljoner kronor till under 10 miljoner kronor för den isländske landslagsmannen.

Ragnar Sigurdssons kontrakt går ut sista december nästa år.

– Rent generellt försöker vi inte aktivt bli av med spelarna. Helst vill vi att de ska förlänga. Vi behöver bra spelare för att få ihop ett bra lag. Men ekonomiskt är det bättre att sälja än att förlora spelare som Bosman, säger Kent Olsson.

FAKTA

Snabbfakta

Ålder: 24.

Position: Mittback.

I IFK Göteborg sedan: 2007.

Allsvenska matcher/mål: 84/8.

Statistik 2010

Matcher: 28.

Mål: 1.

Varningar: 1.

Utvisning: 1.

Orsakade frisparkar: 18.

Tilldelade frisparkar: 23.

ARTIKELN HANDLAR OM