Åtta raka utan seger

Tung försäsong för IFK Göteborg

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Tobias Hysén gjorde IFK Göteborgs enda mål.
FOTBOLL

1–2-förlusten mot ryska Vladivostok innebar att IFK Göteborg gjorde sin åttonde träningsmatch i följd utan seger.

– Oj, helt sjukt. Men det är faktiskt inget jag bryr mig om, säger försvararen Ragnar Sigurdsson.

IFK Göteborg är på läger i turkiska Antalya där man i eftermiddags mötte Luch Vladivostok från den ryska andradivisionen.

Blåvitt tog ledningen genom Tobias Hysén i 60:e minuten när anfallaren frispelades av Andreas Drugge.

”Väldigt slarvigt”

Men det ryska laget kom tillbaka och kvitterade (73) och gjorde 2–1 i 89:e minuten.

– Vid deras kvittering tappade vi bollen i en dålig position. Ett bra pass och ett fint avslut så var det kvitterat. Vid 2–1 var vi helt okoncentrerade på en hörna. Väldigt slarvigt av oss, säger Sigurdsson.

Vad betyder det för er att ha åtta matcher utan seger?

– Va, är det så många? Det finns säkert de som blir väldigt oroliga, men inte jag. Den här matchen skulle vi vunnit. Vi skapade fler chanser, men efter vårt 1–0 slappnade vi av och släppte in dem i matchen. Det kommer bli något helt annat när det handlar om tävlingsmatcher. Det visade vi delvis i Spanien (under Copa del Sol).

Vad är det som saknas hos er?

– Jag vet inte. Jag är försvarare och ser mest av vårt försvarsspel. Vi var inte tillräckligt effektiva, vi hade en del chanser.

Olsson: Enkla misstag

Tränaren Jonas Olsson:

– Vi gör en del enkla misstag i vårt passningsspel. Vi värderar inte när vi ska sätta lite längre eller försöka hålla bollen och sätter oss i besvärliga situationer.

Vad betyder den långa raden utan segrar?

– Just nu känns det jävligt surt. Det är bittert att förlora på matchens sista spark. Vi skapade betydligt mer än i våra tidigare matcher. Vi vet att vi har en högre kapacitet som vi inte fått ut riktigt än, säger Jonas Olsson.

FAKTA

Så spelade IFK Göteborg

Markus Sandberg – Joel Allansson, Ragnar Sigurdsson, Mikael Dyrestam (ut 46), Hjalmar Jonsson – Jakob Johansson, Sebastian Eriksson (ut 74) – Stefan Selakovic, Andreas Drugge (ut 80), Elmar Bjarnason – Tobias Hysén (ut 68).

Avbytare: Kalle Svensson (46), Pär Ericsson (68), Erik Lund (74), Nicklas Bärkroth (80).

Segerfria sviten

Karpay Lviv 0-1, FC Köpenhamn 1-1, Landskrona 0-2, Odense 1-2, Elfsborg 0-1, Qviding 1-1, Bate Borisov 0-1, Vladivostok 1-2.