Ny storsponsor ger IFK 12 miljoner kr varje år

Ett av de största avtalen på svensk klubblagsnivå

FOTBOLL

GÖTEBORG/MALMÖ. IFK Göteborg presenterar en ny huvudsponsor i dag.

Enligt Sportbladets uppgifter får Blåvitt 12 miljoner kronor årligen under tre år från företaget Prioritet Finans.

Foto: Scanpix
ett minne blott? Den klassiska Ica-loggan som länge förknippats med IFK Göteborg kan snart försvinna från ”Änglarnas” bröst då Prioritet Finans går in som ny huvudsponsor.

Finansföretaget fick medial uppmärksamhet nyligen när man gick in och räddade handbollslaget Redbergslid från konkurs.

Nu siktar det Göteborgsbaserade finansbolaget ännu högre och tar plats som huvudsponsor hos IFK Göteborg, som i en Sifoundersökning genomförd på uppdrag för Aftonbladet i vintras, utsågs till Sveriges populäraste idrottsförening.

”Inga kommentarer”

– Inga kommentarer, sa IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild under måndagseftermiddagen vid den årliga allsvenska upptaktsträffen i Malmö.

– Men vi har kallat till presskonferens under tisdagen och det är värt att vara där.

I kallelsen till dagens presentation beskrivs det som att "...kommer IFK Göteborg att tillkännage ett nytt kommersiellt avtal av historisk karaktär."

Sedan en tid tillbaka har det stått klart att den mångåriga huvudsponsorn Ica inte varit berett att höja sitt bidrag till klubben.

Livsmedelsjätten får nu ta ett kliv nedåt i sponsorhierarkin hos IFK Göteborg.

Kontroversiellt beslut

Valet att låta Prioritet Finans få synas på den klassiska tröjan hos Blåvitt är dock inte okontroversiellt. Krafter inom klubben har menat att det kanske inte är värt att kortsiktigt ta hem det som finansbolaget bidrar med, men risk att skada den långa relationen med andra klassiska sponsorer inom IFK-sfären.

12 miljoner kronor om året i tre år var dock för mycket att tacka nej till. Avtalet är ett av de största hittills på svensk klubblagsnivå.