Skadehelvetet över för Blåvitt

Har helt skadefri trupp

Foto: Foto: bildbyrån
Fullt manskap Blåvitts tränare har en full trupp att välja från efter fjolårets skademardröm.
FOTBOLL

GÖTEBORG. 2011 ska bli revanschens år för IFK Göteborg.

Starkaste argumentet för att nå dit: en skadefri trupp.

– Det är uppenbart att vi gjorde något fel tidigare, säger Adam Johansson.

När IFK Göteborg möter Örebro i kväll är meriterade och lovande spelare som Thomas Olsson och Niklas Bärkroth petade i matchtruppen. En isländsk landslagstrio kan hamna på avbytarbänken.

Selakovic magsjuk

För första gången på mycket länge är IFK Göteborg helt skadefritt. Den ende som saknas är Stefan Selakovic, som varit magsjuk.

– Det här är en eloge till rehabteamet, som jobbat stenhårt med de här bitarna, och hela tränarstaben som förstod att något måste göras, säger landslagsbacken Adam Johansson, en av de tidigare korsbandsskadade spelarna.

För drygt ett år sedan var det kaos i IFK Göteborgs föreberedelser inför säsongen 2010 när mer än halva truppen inte kunde delta under träningarna.

– Ett tag var det tolv, tretton spelare som inte tränade för fullt. Sedan i början av februari i år har vi bara saknat enstaka spelare, säger sjukgymnasten och naprapaten Roland Johansson.

De senaste dagarna har IFK Göteborg för första gången på flera år varit helt skadefritt.

Färre fyspass

– Personligen tror jag inte att vi fick sju korsbandsskador av ren otur. Något i det vi gjorde var fel, säger Adam Johansson.

– Jag har lagt min skada bakom mig. Klart att jag var frustrerad, men jag la inte skulden på IFK Göteborg eller ledarna. Men det var frustrerande, jag var i mitt livs form.

Vad gjorde ni fel?

– Mängdmässigt var vi nära eller över gränsen. Man behöver tid för att återhämta sig. När musklerna inte orkade med fick lederna ta smällarna i stället, säger Adam Johansson.

– Nu har vi haft färre fys- och styrkepass och mer vanlig fotbollsträning. Och då har vi även kört lite lugnare än tidigare.

Roland Johansson:

– Vi har haft en bättre periodisering. Vi varierar låg- med högintensiv träning, säger IFK-naprapaten.

ARTIKELN HANDLAR OM