Hysén räddare – mitt i krisen

IFK tog första segern

Foto: Kamerapress
FOTBOLL

IFK Göteborg var på väg mot sin sämsta start i allsvenskan någonsin.

Då slog Tobias Hysén till med ett klassmål och gav hårt pressade tränaren Jonas Olsson lite arbetsro efter 2-0 mot Kalmar.

– Det är klart att det är jätteskönt att vinna i dag, säger Olsson i Canal Plus.

Vid en femte raka förlust hade IFK Göteborg anno 2011 skrivit in sig i historieböckerna som laget bakom klubbens sämsta start på allsvenskan någonsin. Då klev en rutinerad målskytt fram.

Placerade in ettan

Tobias Hysén fick bollen utanför straffområdet efter 41 minuter. 29-åringen såg ut att vandra ur vinkeln när han vände mot vänster men kunde ändå placera in bollen i det bortre hörnet.

– Det brukar gå ganska bra mot Kalmar. Självförtroendet är på topp när man kliver in mot dem, säger Hysén, i Canal Plus, om det oväntade skottet.

Jättetavla av Berisha

Målet kom minst sagt lägligt för IFK och inte minst tränaren Jonas Olsson. Flera av de tillresta fansen krävde tränarens avgång efter 0-2-förlusten mot AIK senast, lagets fjärde i rad. Nu får Olsson lite arbetsro.

IFK vann matchen med 2-0 efter att Niklas Bärkroth på övertid fått bollen till skänks av Kalmars målvakt Etrit Berisha och lade in tvåan i det öppna målet.

– Det är klart att det är jätteskönt att vinna i dag. Jag tycker vi förtjänar det också, säger tränaren Jonas Olsson i Canal Plus.

– Jag har känt spelarnas stöd, annars hade det nog inte sett ut som det gjorde i dag. Jag har också känt det från alla fantastiska supportrar som hört av sig på olika vis och uttryckt sitt stöd och engagemang.

ARTIKELN HANDLAR OM