Brasselöften nära Göteborg

”De håller samma klass
som Ari, Wilton & Wanderson”

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Mannen som placerat Wilton, Ari och Wanderson i allsvenskan ska ta två nya brassetalanger, 16 och 17 år gamla, till Sverige.

IFK Göteborg har första tjing.

– Vi ska ta ett beslut snart, säger sportchefen Håkan Mild.

Esmail är en passningskicklig mittfältare som är van att spela med äldre spelare, Jose Da Silva är en teknisk ”nummer tio” vars bror heter Daniel Sobralense och spelar i Kalmar.

”Bra miljö”

Båda är på väg till Sverige. Under hela juli månad kommer de unga brasilianarna att träna med en svensk klubb i hopp om att kunna spela till sig ett första kontrakt i en europeisk klubb. För tillfället håller deras rådgivare Donald Hellström, som också äger rättigheterna till spelarna, på att hitta en lämplig klubb. Huvudalternativet just nu: IFK Göteborg.

– De har en bra ungdomsverksamhet och jag tror det skulle vara en bra miljö, säger Hellström som har stor vana av att ta brasilianare till Sverige. Sedan tidigare har han bland annat hjälpt Wilton Figueiredo, Ari, Wanderson och Daniel Sobralense till allsvenskan.

Tar beslut snart

– De här två spelarna håller minst samma klass som de bästa som kommit till Sverige innan. Det är riktigt spännande killar, säger Hellström.

För klubben som tar emot spelarna är det en riskfri deal – enligt Hellström behöver de inte betala en endast krona för provspelet.

Just nu överväger Göteborg erbjudandet.

– Vi har fått förslaget från Donald om de här två spelarna. Vi håller på och diskuterar, säger IFK:s sportchef Håkan Mild.

När bestämmer ni er?

– Vi ska ta ett beslut snart.

FAKTA

LÖFTENA SOM KAN HAMNA I BLÅVITT

Esmail

Född: December 1994

Längd: 171 centimeter

Klubb: Har tillhört Ferroviaro men spelar just nu för en mindre klubbs U21-lag.

Hellströms kommentar:

”Esmail slår aldrig en passning fel. Det är en riktigt bra mittfältare som är van att spela med äldre spelare. Alltid glad och positiv.”

Jose da Silva

Född: Oktober 1993

Längd: 177 centimeter

Klubb: Tillhör Guarany Sporting Club. Yngre bror till Daniel Sobralense.

Hellstöms kommentar:

”En offensiv mittfältare som påminner mycket om Wanderson i sin spelstil. Kraftfull med fin teknik och spelsinne. Lika bra som Daniel Sobralense redan.”

ARTIKELN HANDLAR OM