IFK Göteborg nära värva Lindgren

”Kan tänka mig allsvenskan”

FOTBOLL

GÖTEBORG. Ajaxmittfältaren Rasmus Lindgren, 26, är nära en övergång till IFK Göteborg.

I måndags träffade han Håkan Mild och tränaren Jonas Olsson i Amsterdam.

– Jag kan tänka mig allsvenskan, säger Lindgren.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Rasmus Lindgren har fått dåligt med speltid i Ajax, och klubben är nu redo att släppa svensken gratis.

Den defensive mittfältaren lämnade Landskrona som 17-åring och har nio säsonger i Eredivisie med Groningen och Ajax bakom sig.

Nu pekar mycket på att det inte blir fler i Holland.

IFK Göteborg är mycket intresserat av att värva 26-åringen. I måndags träffade sportchefen Håkan Mild och Jonas Olsson Lindgren och hans agent, Sören Lerby, i Amsterdam.

– De berättade om hur IFK Göteborg planerar för framtiden, hur de vill satsa. Det är många år sedan Rasmus spelade i Sverige så det är bra att han får hela bilden klar för sig, säger Lerby till Sportbladet.

”Har varit i Holland”

Jonas Olsson är kortfattad:

– Jag kan bekräfta att vi var i Holland. Men jag har även varit i Danmark nyligen, Stefan (Rehn) på Island och Håkan i Argentina, säger Blåvittränaren. Vi tittar på spelare hela tiden.

Rasmus Lindgren?

– Det är en bra spelare. Men jag tänker inte kommentera vem eller vilka vi träffade eller vad vi gjorde i Holland. Då kan du rabbla upp 20 namn, säger Olsson.

Får gå gratis

Ajaxledningen har meddelat Lindgren, som har ett år kvar på kontraktet, att han får lämna klubben på en fri transfer.

– Ajax har flera lovande unga killar från vår akademi som de vill satsa på och eftersom jag inte varit helt ordinarie har de gett mig det här beskedet, säger Lindgren till Sportbladet.

Vad säger du om IFK Göteborgs intresse för dig?

– Jag vill inte kommentera olika klubbar. Men jag utesluter inte allsvenskan. Men jag är inte heller tvingad att lämna Ajax, jag har ett år kvar och kan välja att stanna kvar och fajtas om en plats.

– Jag har trots allt spelat 15 matcher i ligan den här säsongen och känner mig som en lika bra spelare som när de värvade mig, säger Rasmus Lindgren.

Sportbladet har sökt Håkan Mild för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM