Blåvitt jagar Lindgren – och Haglund

”Förhandlar med Göteborg”

FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Göteborg går på en rejäl orange värvningsoffensiv.

Klubben jagar både Rasmus Lindgren, Ajax – och Philip Haglund, Heerenveen.

– Vi förhandlar med Göteborg, säger Heerenveens klubbdirektör Johan Hansma.

Sportbladet kunde i dag avslöja att IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild och tränaren Jonas Olsson i måndags träffade Ajaxmittfältaren Rasmus Lindgren och hans agent Sören Lerby i Amsterdam.

– De berättade om hur IFK Göteborg planerar för framtiden, hur de vill satsa. Det är många år sedan Rasmus spelade i Sverige så det är bra att han får hela bilden klar för sig, sa Lerby till Sportbladet.

Men IFK Göteborg är även på jakt efter före detta BP-spelaren Philip Haglund, 24,  som värvades till Heerenveen för 1,5 år sedan.

Haglund nära

Blåvitt var intresserat av den offensive mittfältaren redan när han spelade i Brommapojkarna, men då lockade proffslivet i Holland mer ditt flytten gick i början av 2010. IFK Göteborg har fortsatt följa Haglund, speciellt när den offensive mittfältaren inte fått så mycket speltid i Heerenveen.

Nu ligger en övergång nära till hands när Haglund är beredd att vända hem till Sverige.

– Vi förhandlar med IFK Göteborg om Haglund, säger Heerenveens klubbdirektör i dag till lokala medier i Holland.

”Kul att bo i Sverige”

Eftersom Heerenveen betalade kring tio miljoner kronor för Haglund lär den nordholländska klubben vilja ha tillbaka minst halva summan vid en transfer till IFK Göteborg.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska Haglund vara överens med Blåvitt och redan ha köpt en bostad i Göteborg.

Till eurosport.se säger Haglund:

– Det är kul att bo i Sverige och komma närmare familj och vänner. Men det viktigaste för mig nu är att jag kommer till en klubb där jag får spela och det tror jag att jag kan få göra i allsvenskan, säger Haglund.

ARTIKELN HANDLAR OM