Hysén osäker inför EM-kvalmatcherna

Värre för Selakovic

Foto: Bildbyrån.
Tobias Hysén.
FOTBOLL

Tobias Hyséns röntgen gav positiva besked: Han har ingen blödning eller bristning i ljumsken.

Ändå är nästa veckas EM-kval i farozonen.

– Vi ska testa mer i morgon, säger han.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Stefan Selakovic, IFK Göteborg

Tobias Hysén blev för ett par dagar sedan uttagen till de kommande EM-kvalmatcherna.

Men i går tvingades han lämna den allsvenska matchen mot Halmstad med känningar i ljumsken.

I dag röntgades han – och fick positiva besked.

– Den visade bra bilder, det var inga tecken på en skada någonstans, säger han till Sportbladet.

Vill till landslaget

Han har dock fortfarande känningar, vilket gör att han riskerar att missa både söndagens match mot Djurgården och EM-kvalet.

– I och med att det högg till är det ju en liten varningsklocka om att något är på väg, att allt inte är helt 100. Så det kan mycket väl vara så att jag får vänta i ett par dagar innan jag kan gå tillbaka till full träning. Men jag ska dit och testa i morgon, så det blir mycket som avgörs då, säger han, och fortsätter:

– I en egoistisk värld skulle jag gärna velat ta det lite lugnt och åka iväg på landslaget, men det är ändå IFK som måste gå i första hand. Så visar det sig att det är bättre att stanna hemma så får jag ju göra det.

Selakovic skada allvarligare

För den andre IFK Göteborg-spelaren som skadades i går, Stefan Selakovic, var det värre. Han har en skadad sena i baksidan av låret. Den kommer att hålla honom borta från spel i minst två veckor – men förmodligen ännu längre.

– Om drygt två veckor ska nya bilder tas och då kan vi bättre se hur skadan läks och utifrån det avgöra med mer exakthet hur länge Stefan blir borta. Normalt tar det uppemot sex veckor innan man är tillbaka på plan, säger IFK Göteborgs sjukgymnast Fredrik Larsson till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM