”Får inte springa och gömma oss”

Sargat Blåvitt laddar om inför viktigt möte

Foto: Foto: BILDBYRÅN
kritisk Erik Lund kräver bättring av sig själv och lagkamraterna i IFK Göteborg.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Dålig form och flera tunga skador.

Dessutom är Tobias Hysén magsjuk och missar mötet med Syrianska i dag.

– Ingen får springa och gömma sig den här gången, säger Blåvitts högerback Erik Lund, 22.

Guldfavoriten IFK Göteborg kan vara på väg mot en ny fiaskosäsong. Laget har bara vunnit två av de sju senaste matcherna i allsvenskan och spelet stämmer inte. I söndags blev det förlust mot Gefle (0–1) efter en bedrövlig insats. Erik Lund har en del synpunkter.

”Billiga mål”

– Det har varit energilöst på många håll. Vi har inte gjort rätt grejer och släppt in billiga mål. Det är mycket som måste förbättras. Vi har tappat boll alldeles för lätt på mitten och fått omställningar emot oss, säger Lund som också är självkritisk.

– Det har inte känts så bra. Jag hade problem med halsfluss som inte ville ge med sig. Jag har inte orkat lika mycket som vanligt, men den senaste veckan har det blivit bättre.

I dag möter ett sargat Blåvitt Syrianska i Södertälje. En rad givna spelare saknas på grund av skador, som Stefan Selakovic och Sebastian Eriksson.

Skyttekungen Tobias Hysén har blivit magsjuk och stannar hemma.

– Andra måste ta chansen. Nu kan vi inte vänta på att Tobbe ska kliva fram. Om alla bara gör sitt jobb har vi en bra chans att vinna. Vi har stor revanschlusta, säger Erik Lund.

Söder får chansen?

Robin Söder ersätter troligen Hysén på topp.

Tränaren Jonas Olsson tar ut startelvan under dagen.

– Vi vet ungefär hur vi ska ha det, men jag vill fundera på det lite till. Syrianska gjorde en bra match mot Elfsborg och har individuellt duktiga spelare. Men förutom mot Gefle har vi gjort det bra på bortaplan, säger Olsson.

Syrianska har också flera nyckelspelare på skadelistan, som Johan Arneng, Abgar Barsom, Robert Massi och Suleyman Sleyman. Peter Ijeh är avstängd.