”Vi är inte så jävla bra”

Hysén förbannad på egna laget efter förlusten

röt till Tobias Hysén hade inte ett enda avslut på hela matchen och var förbannad. Peter Abelsson gladde sig åt att Trelleborg höll nollan.
FOTBOLL

TRELLEBORG. 0–2 och utspelade av Trelleborg.

Då ryter Tobias Hysén till mot medspelarna och spelidén.

– Man ska inte gå runt och tro att vi är så jävla bra när vi ligger nia-tia. Vi är ett mittenlag, så enkelt är det, säger han.

Seger mot Trelleborg och IFK Göteborg hade legat sexa och haft häng på topplagen.

Men i stället blev det 90 pinsamma minuter på Vångavallen, där första skottet på mål kom först i den 80:e minuten.

”Vi är ett mittenlag”

– Vi kan snacka hur mycket vi vill, men tydligen kan vi inte spela bättre än så här just nu. Det är bättre att fatta att vi är ett mittenlag och börja gneta till oss segrar och den vägen ta oss en bit upp i tabellen. Sen får man försöka komma fram till vad det är som saknas efter det.

Ladda för nästa säsong redan nu alltså?

– Nej, vi har ju cupen kvar. Och vi har alla möjligheter att hamna i en formtopp också och klättra, men det är det ju inte läge att snacka om just nu.

Efter 3–0 mot Syrianska senast pratades det om SM-guld och toppstrid igen. Men det är bara att glömma enligt Hysén.

– Vi har spelat alldeles för många matcher som den här. Vi tycker att vi bör vinna mot lag som Trelleborg, men sen är vi inte ens nära. Det är inte upp till oss själva, hade vi kunnat spela ut alla

lagen så hade vi legat i topp. Det går inte att skylla på oflyt längre.

Vad är det som saknas?

– Det där lilla extra. Det kan komma snabbt, vi gör ju matcher ibland som säger att vi skulle kunna ligga med där uppe i toppen. Stundtals är vi bra, men alldeles för mycket upp och ner.

Misslyckades

Mot Trelleborg försökte Blåvitt anpassa sig efter TFF:s styrkor, med högt tryck mot hemmalagets backlinje. Det misslyckades grovt, men Hysén efterlyser ändå mer förändringar av spelidé efter motståndare.

– Vi har inte materialet för att kunna spela bort lagen. Eller, det har vi ju, det har ju varit bra matcher också. Men just nu har vi inte formen och självförtroendet för att fixa det. Vi måste anpassa oss efter motståndarna. Vi kan snacka mycket, men när det sen ser ut så här så lurar vi både oss själva och fansen.