Struntar i ryktena

Olsson: Man undrar ju var allt kommer från

Foto: Bildbyrån
LUTTRAD TRÄNARE Efter IFK Göteborgs fiaskoinledning hängde Jonas Olssons jobb löst. Vid seger mot Helsingborg i dag är Blåvitt med i toppstriden igen. Samtidigt kom i går nya uppgifter om att AIK:s förre guldtränaren Mikael Stahre är aktuell för nästa år.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Seger i dag – och Blåvitt är med i toppstriden igen.

Samtidigt uppges Mikael Stahre vara aktuell för nästa år.

– Man undrar ju var allt kommer från, säger tränaren Jonas Olsson.

Han är luttrad vid det här laget. Efter IFK Göteborgs fiaskoinledning i våras hängde Jonas Olssons jobb på en skör tråd och det ryktades att Lars Lagerbäck var på väg att ta över.

I går skrev Göteborgs-Posten att AIK:s förre guldtränare Mikael Stahre är påtänkt till kommande säsong.

Både stockholmaren och sportchefen Håkan Mild förnekade att det förekommit kontakt mellan parterna.

Jonas Olssons kontrakt går ut i höst och han är förtegen om framtiden.

– Jag fokuserar bara på att göra ett så bra jobb som möjligt för IFK Göteborg. Vad som händer sedan får vi se. När det gäller min kontraktssituation eller om jag blivit uppvaktad av andra klubbar så har jag inga kommentarer. Och man undrar ju vad sådana här uppgifter (Stahre) kommer från. Senast var det Lagerbäck och det fanns det ju ingen substans i, säger Olsson.

’Gör inget att Gerndt saknas’

IFK Göteborg reser till Helsingborg i dag och siktar på att blanda sig i hetluften igen. Vid vinst skiljer det nio poäng upp till serieledande HIF, som vid förlust eller oavgjort dock blir passerade om Elfsborg tar full pott mot AIK.

– Vi går in i en mycket viktig period nu och har chans att knappa in. Det ser jättebra ut i laget. Alla är friska och tillgängliga, förutom Tobias Sana som är avstängd. Men det är Helsingborg som har pressen på sig, säger Jonas Olsson.

Erik Dahlin fortsätter i målet och Stefan Selakovic är tillbaka efter avstängning.

– En väldigt inspirerande match och vi har varit stabila en längre tid. Och det gör ju inget att Gerndt saknas, säger ”Sella”.