”Får jag ett bra bud tar jag det”

Bjarnason hoppas få lämna Skandinavien

Foto: BILDBYRÅN
LÄNGTAR BORT IFK Göteborg Elmar Bjarnason hoppas på att få ett bud från någon utländsk klubb. ”För att ta ett steg i min utveckling behöver jag helst lämna Skandinavien”, säger han.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Tre av fyra spelare som Mikael Stahre valt bort har lämnat IFK Göteborg.

Trots en prislapp på under två miljoner kronor och fyra intresserade klubbar är Elmar Bjarnason, 24, ännu kvar.

– Jag vill helst flytta utanför Skandinavien, säger han.

När en tempofylld, intensiv Blåvitträning avslutas på Valhalla med man mot man-spel avgör Bjarnason för sitt lags räkning och hyllas med en tv-puckhög.

Efter att Kalle Svensson, Andreas Drugge och Marcus Sandberg lämnat IFK Göteborg är islänningen ensam kvar av de fyra som pekats ut som inte en del i nye tränaren Mikael Stahres framtidssatsning.

– Beskedet jag fått är att jag inte får ett bättre kontrakt när mitt går ut till hösten, säger Bjarnason till Sportbladet. Stahre har sagt att han är imponerad av mig på träningarna.

”Nöjd med tränaren”

– Spelar jag på topp så vet jag att jag får spela. Så om jag stannar så är det upp till mig. Jag är väldigt nöjd med den nye tränaren och engagemanget som han visar.

Och om Blåvitt värvar Gerzic från Örebro?

– Då ökar konkurrensen ändå mer. Och om jag bara har sex, sju månader kvar på kontraktet så är det klart att han går före mig. Att sitta på bänken är ingen situation jag vill hamna i.

Bjarnason provspelade med Ipswich i november. Men klubben har gått dåligt i Championship den senaste tiden och är pressad ekonomiskt liksom många andra klubbar.

– Ipswich är mitt förstaval om jag ska flytta. De funderar mellan mig och andra spelare. Ipswich har stora ambitioner. Klarar de sig kvar så kan det bli riktigt spännande.

Bjarnasons prislapp ligger på under två miljoner kronor. Även Brighton och danska topplagen Nordsjälland och Midtjylland ska ha visat intresse för honom, enligt uppgifter till Sportbladet.

Ingen allsvensk flytt

– För att ta ett steg i min utveckling behöver jag helst lämna Skandinavien. Den danska ligan skulle väl kunna vara tänkbar, spelstilen där passar mig bättre.

Du utesluter en flytt till en annan allsvensk klubb?

– Ja, det är inte aktuellt. Jag tycker det är ett steg nedåt att gå till en annan svensk klubb. Vi har allt i IFK Göteborg – en ny träningsanläggning, ny tränare, egen kock, det är en storklubb, säger Elmar Bjarnason.

– Det är klart jag skulle vilja vara kvar och vinna titlar nu när det görs en satsning igen. Fansen är väldigt speciella. Men får jag ett bra bud så tar jag nog det.

FAKTA

TITTA – TRE AV FYRA SOM STAHRE VALT BORT HAR LÄMNAT BLÅVITT:

Kalle Svensson, 27, försvarare.

Återvänder hem till Jönköping Södra.

Marcus Sandberg, 21, målvakt.

Lånas ut till Ljungskile.

Andreas Drugge, 28, anfallare/mittfältare.

Har värvats av Häcken.