Gerzic klar för Blåvitt

ÖSK-stjärnan går för mångmiljonbelopp: ”Mycket bra spelare”

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Blir blåvit Örebros stjärna Nordin Gerzic är klar för Blåvitt i en mångmiljonsaffär. ”Han har levererat i allsvenskan i många år”, säger IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre.
FOTBOLL

IFK Göteborg har redan värvat starkt, men snart presenterar man försäsongens kanske tyngsta köp.

Sportbladet kan avslöja att ÖSK-stjärnan Nordin Gerzic, 28, är klar för Blåvitt i en mångmiljonsaffär.

Mikael Stahre, Daniel Sobralense, John Alvbåge och Kjetil Waehler – här kommer nästa Blåvitt-värvning.

Och det är inte vem som helst.

Enligt Sportbladets källor är Nordin Gerzic överens med IFK Göteborg om en övergång: under gårdagen blev villkoren mellan parterna klara.

Så sent som i somras skrev den tekniske mittfältaren på ett femårskontrakt med Örebro, men det har inte hindrat förhandlingar i det här fallet. Exakt vad övergångssumman landade på är okänt, men Sportbladet har tidigare berättat om att ÖSK satt en prislapp på 8,5 miljoner för sin stjärnspelare.

– Nordin Gerzic är en av våra viktigaste spelare så honom värderar vi högt, väldigt högt, sa Örebros ordförande Björn Åqvist då.

Blommade ut i Örebro

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre ville inte kommentera förhandlingarna, men erkände att man letade efter en innermittfältare och att Nordin Gerzic var en högintressant spelartyp.

– Gerzic är en mycket bra spelare som har levererat i allsvenskan under flera år, sa Stahre.

Affären väntas att blir offentlig inom kort. Nordin Gerzic hade en krokig karriär i unga år, men efter att han kom till Örebro 2007 har det mesta gått åt rätt håll. Sedan dess har han gjort 115 allsvenska matcher och varit en av lagets genomgående bästa spelare.