Superduon som ska fixa nytt SM-guld

Firma Hysén & Sobralense svarade för drömmål direkt

FOTBOLL

BENIDORM. Målet den här säsongen är SM-guld.

Vägen dit inleddes med ett drömmål – som symboliserar det nya IFK Göteborg.

– Samarbetet mellan oss funkade direkt, säger Tobias Hysén.

Gör det oväntade Daniel Sobralense och Tobias Hysén hittade varandra direkt. ”Vi har fått in en spelare som gör det lilla oväntade. När vi lär oss ännu mer om varandra, hur vi springer och kombinerar så kommer det bli fantastiskt bra”, säger Tobias Hysén.

Koppla upp dig, surfa in på sportbaldet.se eller någon annanstans och titta på IFK Göteborgs 1–0-mål mot Spartak Moskva i går.

Det räcker nästan för förstå förändringarna laget går igenom under nye tränaren Mikael Stahre.

En sådan målpassning var det länge sedan en Blåvittspelare bjöd på.

Eftersom det var väldigt länge sedan IFK Göteborg hade en spelartyp som Daniel Sobralense.

”Behöver knappt titta”

Med ryggen mot mål volleyklackade brassen fram bollen till Tobias Hysén, som med en skyttekungs instinkt tryckte in 1–0.

Ett drömmål.

– Det funkade direkt. Sobra klackade in den i mitten och jag fick en bra träff. Jag kände att jag var på bollen hela vägen. Är det något jag sedan lärt mig under alla år så är det var målet är. Jag behöver knappt titta, säger Tobias Hysén och lägger till:

– Det var ett riktigt, riktigt fint mål.

IFK Göteborg bjöd in det ryska topplaget två gånger om i matchen efter misstag av Logi Valgardsson och Stefan Selakovic. Efter 90 minuter var det 2–2 (Philip Haglund nickade in 2–1) och sedan förlorade Blåvitt extrapoängen på straffar.

Men spelet, kreativiteten och chansskapandet lovade så mycket mer.

Där spelade Sobralense en viktig roll innan han kroknade i andra halvlek.

– Vi har fått in en spelare som gör det lilla oväntade. När vi lär oss ännu mer om varandra, hur vi springer och kombinerar så kommer det bli fantastiskt bra, säger Hysén.

Bjuder på deras mål

Om inte resterande matcher i Copa del Sol blir rena fiaskon kommer favoritstämpeln på Göteborg bli självklar i allsvenskan 2012.

– Vi vill se oss som en guldkandidat, inte bara genom snack utan genom vad visar på planen. Jag tycker vi visade vår höga potential mot Spartak Moskva även om det är irriterande att vi bjuder på två mål, säger målvakten John Alvbåge.

Tobias Hysén:

– Vi spelade oavgjort mot ett av Rysslands bästa lag. För ett år sedan fick vi stryk mot flera liknande, kanske något som sämre östlag. Vi har tagit några kliv framåt redan.

FAKTA

SÅ BRA VAR IFK:S SPELARE

Betygen: John Alvbåge Emil Salomonsson Hjalmar Jonsson Kjetil Wæhler Logi Valgardsson Stefan Selakovic Joel Allansson Philip Haglund Daniel Sobralense (ut 77)–Hannes Stiller (ut 82), Tobias Hysén
Byten: Tobias Sana (77), Pär Ericsson (82). 
Jury: Michael Wagner