Sana går inte gratis

IFK vill tjäna en slant på jättelöftet

Foto: BILDBYRÅN
På väg till Holland?
FOTBOLL

Tobias Sana, 23, är högaktuell för holländska storklubben Ajax.

Spelarens kontrakt med IFK Göteborg går ut efter säsongen och han är då fri att lämna gratis. Men Blåvitt förhåller sig inte passiva.

– IFK Göteborg har också ett intresse, säger sportchefen Håkan Mild till GP.

Det var i förrgår som uppgifterna om att Tobias Sana var på väg till storklubben Ajax läckte ut. Enligt holländska tidningen De Telegraaf hade Ajax erbjudit 23-årige Sana ett 3-årskontrakt. Nu bekräftar IFK Göteborg att det finns ett intresse, men att framtiden är oviss.

– Vi för en dialog med honom men vad som sker vet jag inte just nu. Det är en fråga för Tobias, säger IFK:s sportchef Håkan Mild till GP.

Sanas kontrakt med Blåvitt går ut i höst och spelaren kan då lämna gratis.

”IFK Göteborg har också ett intresse”

Därför spekuleras det i att Göteborgs-klubben är beredd att genomföra en affär nu för att på så sätt kunna få betalt för jättelöftet.

– Det finns säkert ett intresse för Sana. Och IFK Göteborg har också ett intresse, säger Mild till GP.

Även om ingenting är klart med Ajax vill IFK få betalt om spelaren bestämmer sig för att lämna. Klubben gör hellre en affär nu än att släppa honom gratis senare.

– Det gör vi absolut, säger Mild.

”Han kan lika gärna bli astronaut”

Tobias Sanas eventuella flytt har rört upp känslorna rejält hos IFK:s storsponsor, Prioritet Finans. Igår uttalade sig företagets VD Nils Wiberg i skarpa ordalag om affären.

– Sana var en framtida landslagsman som hela svenska folket kunde ha njutit av, för han har en sån talang. Nu hamnar han i Ajax, i B-laget och sedan skickar de honom till Sibirien, och sedan har han fått sina jävla miljoner. Han kan lika gärna bli astronaut eller börsmäklare, sa han till Fotbollskanalen.

”Ett stort steg”

Tobias Sanas agent, Anders Karlsson, är oförstående till kritiken.

– Att komma utomlands är ett stort steg för en svensk fotbollsspelare. Det får man inte glömma. En otroligt stor procent har ju en dröm, de vill förverkliga sin dröm, säger han till Sportbladet.

Anders Karlsson vill dock inte uttala sig om vad som händer just nu rörande Sanas eventuella Ajax-flytt.

– Jag har ingen kommentar, säger han.